Missgeen
Image default
Woning en Tuin

De beste tip voor frisse lucht

Het belooft weer een flink warme zomer te worden. Met een veranderend klimaat zal het er waarschijnlijk ook niet beter op worden. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn op warmere en langere zomers. In dit blog tips om je huis hierop voor te bereiden.

Houd de zon buiten

De buitentemperatuur is een variabele waar je voor de lucht in je huis weinig invloed op kunt uitoefenen. Hierdoor moet je kijken naar de zaken die je wel kunt beïnvloeden zoals hoeveel warmte je tegen kunt houden en hoeveel koude lucht je binnen kunt houden. 

De ideale temperatuur voor een kamer is kamertemperatuur, oftewel 18 graden. 18 graden kan echter verschillend aanvoelen. Soms voelt het heel warm aan bij hoge luchtvochtigheid, maar het kan ook vrij koud aanvoelen in het donker bij een droge ruimte. Een gemeenschappelijke deler is echter dat je bij zonnig weer, de zon maar beter buiten kan houden. Houd dus overdag in de zomer de gordijnen of rolluiken zoveel mogelijk gesloten.

Blijven ventileren

Wel is het aan te raden om gewoon goed te blijven ventileren. Stilstaande lucht in huis komt de kwaliteit niet ten goede. De temperatuur is toch nauwelijks laag te houden als het buiten warm is. Een beetje frisse tocht langs je hoofd kan echter een hoop schelen in huis. Kijk hierom eens naar raamuitzetters om zeker te zijn van frisse lucht zonder klapperende ramen.

Raamuitzetters

Een raamuitzetter kan telescopisch, ijzer of voor klapraam zijn. Hierdoor zijn er raamuitzetters voor ieder soort raam. Belangrijk is hierbij dat je bij aanschaf oplet of je een binnen- of buitendraaiend raam hebt. Verder kun je ook kijken naar of je extra beveiliging nodig hebt op je raam. Kijk bijvoorbeeld eens naar een SKG-goedgekeurde raamuitzetter met slot.

 

Bij Toplock hebben ze een kwalitatief goed aanbod aan raamuitzetters, neem vooral een kijkje.

 

https://www.toplock.nl/raambeslag/raamuitzetters