Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Leer uw kind lopen met een loopfiets. Schaf een nu aan!

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets zonder pedalen. Hij heeft wel een frame, vork, stuur, wielen enz. maar geen aandrijving. Om vooruit te komen, duwen kinderen met hun voeten tegen de grond.
Loopfietsen hebben geen stabilisatoren (ook wel zijwieltjes genoemd). Omdat kinderen hun voeten op de grond hebben, kunnen ze hun evenwicht en coördinatie ontwikkelen omdat ze niet worden ondersteund door stabilisatoren. Zo kunnen kinderen eerst hun evenwicht ontwikkelen, voordat ze op de pedalen gaan trappen.

Voor welke leeftijd zijn loopfietsen?

Loopfietsen zijn er in verschillende maten. Kinderen kunnen loopfiets 1 jaar en tot 7 jaar gebruiken. Als uw kind kan lopen, is de kans groot dat het een loopfiets kan gebruiken.
Omdat loopfietsen geen aandrijving hebben staan ze veel lager bij de grond en zijn ze veel lichter dan traditionele kinderfietsen. Dit maakt het voor kleine kinderen gemakkelijker om de fiets voort te bewegen en te sturen.

Hoe werkt een loopfiets?

Omdat loopfietsen laag bij de grond zijn, bereiken kinderen de grond met hun voeten. Om vooruit te komen, duwen ze zich van de grond en beginnen ze met lopen op de fiets, daarna gaan ze rennen, schrijden en glijden. Zodra ze zelfstandig kunnen glijden, hebben ze hun evenwicht onder de knie en zijn ze klaar om te beginnen trappen. Maar er is geen haast, kinderen kunnen zo lang op de loopfiets blijven zitten als ze willen.

Loopfietsen leren kinderen ook hoe ze goed moeten sturen door de fiets naar de hoek te laten leunen, met de zekerheid dat ze met hun voeten op de grond staan.

Hoe een loopfiets besturen?

Loopfietsen zijn heel eenvoudig voor kinderen en vaak hebben ze zelfs geen begeleiding nodig bij het gebruik ervan. Om op een loopfiets te rijden, zitten kinderen op het lage zadel terwijl ze het stuur vasthouden. Om vooruit te komen kunnen ze lopen, rennen, stappen of glijden, afhankelijk van hun zelfvertrouwen en ervaring.
Zelfs kleinere, meer timide kinderen kunnen op een loopfiets beginnen door over het frame, vóór het zadel, te gaan staan en gewoon normaal te lopen. Door het stuur vast te houden en te wennen aan het gewicht en het gevoel van de fiets, zal hun coördinatie verbeteren en kunnen ze overgaan op zittend fietsen.

Hoe leert u uw kind op een loopfiets te rijden?

Loopfietsen vereisen niet veel instructie. Kinderen springen er meestal op en rijden zonder veel moeite. Maar als uw kind tips nodig heeft om op een loopfiets te leren fietsen, zijn er een paar dingen die u moet controleren voor u begint:

Zoek een open ruimte zonder obstakels en ruwe oppervlakken.
Draag een degelijke helm, zodat een lichte val het vertrouwen van uw kind niet schaadt.
Stel de zadelhoogte zo in dat de voeten van je kind plat op de grond staan en de benen recht.
Als uw fiets remmen heeft, moet u uw kind leren hoe hij die moet gebruiken.
Indien nodig, geef uw kind een zacht duwtje om op gang te komen.
Kijk hoe uw kind fietst…

Puky loopfiets is het beste merk loopfiets voor uw kleine.

Bij het kiezen van een loopfiets moet u letten op:

1. Maat

2. Gewicht

3. Kosten

4. Wielen

5. Remmen

6. Contactpunten

7. Onderhoudsgemak

 

loopfiets