Missgeen
Image default
Kinderen

Enkele dingen die je moet weten over fietsen met kinderen in dit land

Enkele dingen die je moet weten over fietsen met kinderen in dit land

In Nederland zijn fietsen de way of life. Fietsen is namelijk de meest gebruikelijke manier om je hier te verplaatsen. Het is ook niet nieuw dat mensen hier fietsen, zelfs niet voor alle leeftijden, inclusief kinderen en grootouders. Meestal vertrouwen mensen in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam en mensen op het platteland op de fiets als ze ergens heen willen. En soms rijden kinderen op een kinderfiets om ergens heen te gaan. Dus misschien wil je zelf ook wel fietsen met je kinderen. 

Iedereen houdt van fietsen

Hier is fietsen zoals we al zeiden een manier van leven, niet alleen een manier om plezier te hebben. Bovendien kun je heerlijks samen met je kinderen fietsen. Je zet je helm op en rijdt welke kant je maar op wil, op de goed verharde fietspaden. Je zult het heerlijk vinden om door de bossen te fietsen op een goed onderhouden fietspad, waar je wandelaars, ruiters en zelfs ijskarren tegenkomt. Als je met je kinderen op de fiets zit, heb je wel een Mosz tas nodig om je telefoon in op te bergen.

Nederlandse bakfietsen

Ouders die met jonge kinderen willen fietsen, kunnen overwegen om een ​​bakfiets aan te schaffen. Bakfietsen zijn hier heel gewoon, dus je ziet ze door het hele land. Je kunt ook fietsen kopen die in de VS zijn gemaakt, zoals een Madsen-bakfiets met een zitje voor de kinderen achterin. Dus omdat je fiets er anders uitziet dan de fietsen met voorbak die de meesten hier hebben, zal hij hier veel aandacht trekken. Ook kan je bakfiets voorzien zijn van veiligheidsgordels. Het kan ook bankje hebben waar je kinderen op kunnen zitten en ruimte voor een paar tassen.

Huur een fiets om overal te komen

In dit land zijn er zoals we weten goed onderhouden fietspaden. Automobilisten zijn ook gewend de weg te delen met fietsers en er zijn (grotendeels) geen heuvels. Je zult je gelukkig voelen om op je fiets te zijn en ergens op zo’n gezonde, leuke en goede manier voor het milieu met je kinderen aan te komen. Bovendien is het gemakkelijk om allerlei soorten fietsen te huren voor jou en je kinderen als je zelf geen fiets hebt. Dat is het voordeel van de fietsvriendelijkheid hier.

Verkeersgedrag

Veiligheid voor fietsers gaat niet alleen over goede wegen, borden en verkeerssystemen, maar ook over de fietsers zelf, wat erg belangrijk is. In elk land zijn er chauffeurs die denken dat ze de weg “bezitten”. Maar hier kunnen automobilisten raden wat een fietser vervolgens gaat doen en lijken ze meer aandacht te besteden aan fietsers dan in veel andere landen. Het kan zijn dat de meeste automobilisten hier op andere momenten ook fietsers zijn. Ook al zijn er veel geweldige fietspaden, je moet jezelf niet als de “koning van de weg” beschouwen als je erop rijdt, vooral niet als je met je kinderen fietst. Je moet ze delen met langzame en snelle fietsers, en soms zelfs met snorfietsen.

Helm wetgeving in Nederland

Inderdaad, geen enkele wet zegt dat fietsers hier een helm moeten dragen. Het is alleen vereist voor races die worden georganiseerd. Het is dus mogelijk dat jij en je kinderen tijdens het fietsen geen helm hoeven te dragen. Bovendien dragen de meeste mensen hier geen helm als ze dagelijks voor de lol fietsen. Het is omdat de meeste mensen met een stijl en snelheid rijden die helmen overbodig lijken maken. Ook heb je een goede fietstas van kapten and son tas nodig als je gaat fietsen, zodat je je belangrijke spullen comfortabel kunt vervoeren.