Missgeen
Image default
Woning en Tuin

Nieuwe lichtstraat

Wanneer je in een huis woont zonder lichtstraat betekent dit niet dat je het niet kan laten bouwen. Het is namelijk om ook bij bestaande huizen een nieuwe lichtstraat te laten bouwen.

Het is natuurlijk wat meer werk om het te bouwen bij bestaande huizen maar het is zeker mogelijk. Hiervoor wordt het dak verwijderd in de afmetingen van de lichtstraat en word bedekt totdat het lichtstraat geplaatst kan worden. Afhankelijk van hoe groot de lichtstraat is kan dit weken of dagen duren. Bij de meeste lichtstraten is het mogelijk om de bouwwerkzaamheden binnen een paar dagen af te ronden.

Het deel van het dak dat wordt verwijderd wordt later vervangen door de lichtstraat. De lichtstraat bestaat natuurlijk uit glas en hierdoor komt er natuurlijk licht naar binnen. Je kunt ook naar buiten kijken en je ziet de hemel wanneer je omhoogkijkt. In het begin is dit wel even wenen maar je went er uiteindelijk aan en na een tijdje kan je niet herinneren hoe je er ooit zonder hebt kunnen leven. Het huis lijkt een stuk groter en ruimer omdat je niet langer opgesloten zit in het huis. Aan de zijkanten heb je ramen en boven heb je de lichtstraat om van te genieten.