Missgeen
Image default
Vervoer en transport

Diepvriestransport en -opslag

Frigo Group is als koeltransport expert onder meer werkzaam in de volgende branches:

  • brood, gebak en desserts;
  • vruchten;
  • vlees;
  • kip en ander pluimvee;
  • vis.

Al sinds 1973 doet Frigo zaken met verschillende haringhandelaars. Zij kopen ongezouten haring in Noorwegen in en laten de voorraden binnen een etmaal tot -24 graden Celsius brengen. Dit gebeurt in de vriestunnels van het Frigo Group vrieshuis in Nieuw-Vennep. Daarnaast verzorgt Frigo de opslag en het vervoer voor andere grote producenten van vis en visproducten uit IJmuiden. De schepen worden zo snel als mogelijk gelost. De Frigo-heftruckchauffeurs labelen de pallets voor ze de vriesopslag ingaan.

Kip en pluimvee producten komen met name uit Azië en Zuid-Amerika. De containerafhandeling bij de douane en het vervoer richting het koelhuis, laten veel producenten aan het Frigo-team over. Alle pallets krijgen een SSCC-label zodat track & trace mogelijk is.

Vlees komt bij Frigo vers binnen in kratten en / of dozen die afkomstig zijn van slachterijen en handelaren in binnen- en buitenland. Net als vis wordt vlees bewaard bij -24 graden Celsius. De dozen en / of kratten staan overzichtelijk op pallets met daaromheen wikkelfolie. Iedere kilo telt bij vlees en daarom worden de pallets één voor één gewogen. Het vlees is voor een deel bestemd voor Nederlandse consumptie. Het andere deel gaat naar landen als China en Hongkong.

Kijken we naar de opslag en het transport van vruchten door Frigo dan gaat het met name om roodfruit : aardbeien, frambozen, kersen en zwarte bessen.  De vruchten komen vers van het land in diverse Europese landen en gaan na de oogst direct naar Nieuw-Vennep. We zijn met z’n allen de laatste decennia steeds meer tropische vruchten als mango en perziken gaan eten. Deze komen vanuit de tropen in zeecontainers naar Nederland. Voordat ze in de supermarkt liggen, regelt Frigo de overdrachtspapieren. Bemonstering vindt regelmatig plaats om topkwaliteit te garanderen.

Verse broodproducten opslaan en transporteren van A naar B is voor Frigo business as usual. Veel bakkers en bakkerijketens zijn al jaren klant. Zij weten dat Frigo ervoor zorgt dat de koude-keten niet wordt onderbroken. Oftewel schommelingen in temperatuur worden vermeden, want daar kunnen deze producten niet tegen.

https://www.frigogroup.com/nl/