Missgeen
Image default
Vervoer en transport

Auto leasen voor iedereen mogelijk

Auto leasen is niet nieuw. Maar auto leasen wordt wel nog altijd steeds populairder. Aanvankelijk was het alleen voor geregistreerde bedrijven mogelijk om auto’s te leasen. Die tijden zijn inmiddels al lang vervlogen, je kunt inmiddels ook als privé persoon heel goed een auto leasen. Dit is het zogenaamde private leasing. Als je ondernemer bent, dan zul je wellicht net iets eerder geneigd zijn om uit te zoeken of het leasen van het wagenpark voordelig voor je onderneming is. Een wagenpark geheel in eigen beheer is nu eenmaal duur en brengt veel administratieve rompslomp met zich mee.

Voordelen zakelijk auto leasen

De keuze voor het auto leasen maak je door simpelweg de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Voordelen van het leasen van een auto zijn bijvoorbeeld het feit dat je in principe minder maandelijkse vaste kosten zult hebben. Het onderhoud en de verzekering komen voor rekening van de lease maatschappij. Verder krijg je via een lease constructie elke paar jaar een nieuwe auto. Zo kun je altijd in een vrij nieuwe en moderne auto rijden, zonder dat het je heel veel kost. Ook hoef je jezelf bij auto leasen geen zorgen te maken over hoe en waar je de oude auto moet verkopen. De lease maatschappij regelt dit voor je.

Nadelen auto leasen

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook wel een paar nadelen aan auto leasen verbonden. Zo zullen heel veel lease maatschappijen voordat je een lease contract aangeboden krijgt eerst een check doen bij het Bureau Krediet Registratie. Zeker als ondernemer is de kan heel erg groot dat je een registratie bij het BKR hebt. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar kan wel een drempel vormen voor het kunnen leasen van een auto. Toch zijn er inmiddels ook wel mogelijkheden te vinden voor auto leasen zonder BKR.

https://www.autoleasecentrale.nl/