Missgeen
Image default
Sport

Onzichtbaar op snoek

Het wordt drukker aan de waterkant. Steeds meer vissers vinden deze hobby of herontdekken deze. Het te vangen aantal vissen wordt echter niet meer, waardoor het vangen van vis ook moeilijker wordt. Net als bij de collega vissers is er wil interesse in het aangeboden aas, maar dagen lijkt het alsof de snoek enkel het aas wil volgen maar niet op nemen. Toch zal de snoek eten. Blijkbaar is de snoek ook steeds wijzer geworden, wat een aangepaste aanbieding vraagt om de snoek toch over de streep te trekken.

Met zo natuurlijk mogelijk aanbieden van het aas kan er verschil gemaakt worden. En dan gaat het voornamelijk om de laatste meter lijn. Hoe meer uit het zicht we deze kunnen houden, hoe groter de kans is dat het aas daadwerkelijk opgenomen wordt. Voor het snoeken betekend dit simpelweg de onderlijn. Elk onderdeel wordt onder de loep genomen en beoordeeld om mogelijke zichtbaarheid.

Enkele onderlijnen kunnen simpelweg niet anders zoals haken en wartel, maar de kleur en grootte kan wel aangepast worden. Dat wordt serven bij de online hengelsport winkel. De stalen onderlijnen worden vervangen voor fluorocarbon vislijn. Deze worden niet met sleeves vastgezet maar geknoopt. De dreggen worden in grootte aangepast en de kleur wordt mat. 

Ook de dobbermontage wordt terug geschaald. De normale 30 grams dobber wordt vervangen door een 15 grams dobber. Meestal vis ik niet ver uit de kant, waardoor het extra werpgewicht niet nodig is. Daarnaast wordt de bol ronde dobber vervangen door een pen versie. Dit moet de weerstand in het water verkleinen. Al met al lijkt de montage erg minimalistisch, en dat is ook de bedoeling. De eerste 2 sessies bleken wel zeker succesvol. Met 3 en 5 snoeken was het weer even als van ouds. Hopelijk was dit het ei van Columbus en kan ik hiermee de andere vissers de komende tijd voorblijven.

https://www.sportvisgigant.nl/