Missgeen
Image default
Sport

Dumbells kopen voor je home gym

Voor het kopen van dumbbells kan je online terecht of in vele winkels. Dumbells kopen kan je doen in bijvoorbeeld een sportwinkel, maar deze worden soms zelfs in de supermarkt of andere winkels aangeboden. Tegenwoordig hebben veel mensen baat bij het kopen van losse gewichten om hiermee zelf te kunnen trainen, zonder daarvoor naar de sportschool te hoeven. Zeker wanneer er veel thuis kan worden getraind worden de zolders allemaal omgebouwd tot eigen sportschooltjes en worden er spullen aangeschaft die deze plek waarde geven. Voor het trainen in huis is het wel van belang om te kiezen om dumbbells te gaan kopen. Deze heb je wel bij vele oefeningen nodig en helpen je met trainen. 

Gewicht van de dumbbells

Er zijn veel soorten dumbbells die je kan kopen. Kijk alleen al naar het gewicht. Er bestaan dumbbells van een kilo die je kan kopen, maar er zijn ook gewichten die maar liefst 50 kilo wegen. Het is natuurlijk niet nodig om al die gewichten aan te schaffen, maar het kopen van de dumbbells moet wel zin hebben, dus koop vooral gewichten waar jij ook echt iets aan hebt. Kijk naar de oefeningen die je ermee wilt uitvoeren. Je kunt dumbells kopen voor bicep curls, dan heb je misschien zwaardere gewichten nodig dan wanneer je jouw triceps gaat trainen of wanneer je een chest press wil gaan doen. 

Materiaal van de dumbbells

Ook is er naast het gewicht nog een andere factor waar je rekening mee moet houden wanneer je dumbbells gaat kopen. Dat heeft te maken met het materiaal. Je hebt voor sommige oefeningen veel grip nodig en daarom kan het handig zijn om dumbbells te kopen die een handgreepje hebben waar je veel grip hebt. Voor andere oefeningen kan je prima overweg met de dumbbells die je kunt kopen van kunststof. Die zijn dan ook een stuk goedkoper.