Missgeen
Image default
Sport

Meer weten over voeding en sport? Volg een cursus of opleiding!

De relatie tussen voeding en sport

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een feit van algemene bekendheid dat beweging goed is voor je lichaam, of dit nu het fietsen naar werk is, het uitlaten van de hond, een teamsport, of de sportschool in. Beweging doet ons lichaam goed, het verbetert onze conditie, verbrandt vet en draagt bij aan de groei van spieren. Gezond eten en drinken draagt daar aan bij. Ook kan een goede voeding je sportprestaties doen verbeteren. We hebben immers (gezonde) voeding nodig om daar energie uit te halen.

Meer kennis opdoen over de relatie tussen voeding en sport

De basiskennis over de relatie tussen voeding en sport is bij de meeste mensen wel aanwezig. Wanneer je er echter serieuzer mee aan de slag gaat, bijvoorbeeld om echt af te vallen, of om breder te worden, dan is het relevant om de relatie tussen voeding en sport beter te begrijpen, om zo snellere en betrouwbare resultaten te zien. Hierbij kan je denken aan de relatie tussen proteïne en sportprestaties, het effect van de timing van de maaltijden daar op, en de vraag of het aan te raden is om bepaalde voeding tot je te nemen na het sporten.

Sport en People

Bij Sport en People kan je bijvoorbeeld terecht voor een opleiding voor sport en voeding. Het betreft een vierdaagse opleiding, welke wordt verzorgd door ervaren specialisten, en is bedoeld om mensen meer handvatten en praktische kennis te geven omtrent gerichte voedingsplannen. Tijdens de lessen zal je in de breedste zin des woords onder meer kennis opdoen over voedingsstoffen, voedingsleer, vitamines en mineralen, water- en vochtbalans (o.a. voor, tijdens en na het sporten), supplementen en doping, gewichtsmanagement en specifieke doelgroepen.

Praktische informatie over de opleiding

Wat fijn is, is het feit dat voor deze opleiding voor sport en voeding geen vooropleiding is vereist, en de opleiding is gericht op diverse doelgroepen. Daarnaast ontvang je bij 100% deelname aan het einde van de cursus een diploma. Een ander voordeel is dat als je je inschrijft voor de opleiding, deze inclusief studieboeken en lesmateriaal is. Deze hoef je dus niet apart te kopen. Ook kan je de opleiding volgen met EUR 1.000,- korting via het STAP-budget, waar je als werkende of werkzoekende gebruik van kan maken vanuit de overheid.

Bij Sport en People is het mogelijk de opleiding voor sport en voeding te volgen op diverse locaties, alsook online (via Zoom). Mocht je na het afronden van je opleiding geïnteresseerd zijn in specialistischere cursussen, dan kan je bij Sport en People ook terecht voor aansluitende opleidingen, zoals onder meer de Fitness trainer A opleiding, de Bootcamp trainer opleiding of de Functional training opleiding.