Missgeen
Image default
Financieel

Waarom het handig is een inboedelverzekering af te sluiten

Je huis vormt automatisch je veilige basis. Zowel kostbare apparatuur als je persoonlijke spullen maken je huis echt tot de plek waar je je helemaal thuis voelt. Je moet er dan ook niet aan denken dat er iets met je spullen gebeurd. Het is daarom slim om een inboedelverzekering af te sluiten. Op die manier verzeker je al je eigendommen tegen schade en diefstal.

Bescherming tegen schade

Zoals we tegenwoordig geregeld meemaken loopt het leven soms erg onvoorspelbaar. Invloeden van buitenaf, zoals van de natuur en het weer, kunnen voor schade aan je eigendommen zorgen. Denk aan schade door wateroverlast bij overstromingen, maar ook aan storm en brand. Het is daarom een slim idee om je bezittingen te verzekeren met een woonverzekering. Als er dan iets met je spullen gebeurt weet je zeker dat dit snel verholpen wordt en de dat de schade wordt vergoed.

Heb je een eigen huis? Dan kan het ook handig zijn om eens te kijken naar een goede opstalverzekering waarbij jouw koophuis verzekerd is tegen schade door brand, storm, neerslag, lekkage, inbraak of zelfs een aanrijding. Lees altijd even de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door om te zien wat er precies onder de dekking valt.

Ook verzekerd tegen diefstal

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar helaas komen woninginbraken nog geregeld voor. Tijdens een inbraak worden vaak niet alleen kostbare spullen gestolen maar wordt er ook veel kapotgemaakt. Denk aan het forceren van ramen of deuren en het kapotslaan van spullen. Met een goede inboedelverzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal en schade aan je spullen.

Dekking tegen cybercrime

Onder veel inboedelverzekeringen valt tegenwoordig ook dekking tegen cybercrime. Hiermee krijg je vervanging voor een kapot apparaat of hulp bij het verwijderen van een computervirus wanneer je computer is gehackt. Ook heb je hiermee toegang tot een speciale cybercrime helpdesk en ontvang je advies hoe je een hack kunt voorkomen.

Altijd een veilig gevoel

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit toch echt altijd in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan het laten vallen van je tablet of het omgooien van een kop thee over je laptop. Bij een all-risk inboedelverzekering is schade door dit soort ongelukjes ook meeverzekerd. Handig wanneer je kleine kinderen hebt – maken zij iets kapot dan is dit vaak ook gedekt! In de polisvoorwaarden van jouw verzekering vind je een compleet overzicht van de dekking.