Missgeen
Image default
Verbouwen

Stukadoor Wassenaar

Hoe wordt je een stukadoor?

Ben je van plan om een stukadoor Wassenaar te worden? Van te voren moet je natuurlijk wel weten welke opleiding je daarvoor moet doen en hoe lang die duurt. Een opleiding tot stukadoor is op mbo niveau en om toegelaten te worden heb je dus een vmbo, mbo, havo of vwo diploma nodig. De opleiding kan in 1 of 2 jaar afgerond worden en is dus relatief kort. Bij de opleiding loop je ook al snel stage en kan je makkelijk werkervaring opdoen. Het is erg geschikt voor personen die graag met hun handen werken.

 

Het werk van een stukadoor

Als stukadoor bestaat je werk vooral uit het egaal maken van muren en plafonds. Je werkt daarbij veel met pleisterwerk, mortel en cement. Soms moet je ook ondergronden repareren, zoals als er scheuren of gaten in de muur zijn ontstaan. Dan is het jouw taak om die weer netjes te dichten. Voordat je stucwerk kan maken, moet je de ondergronden nog voorbereiden. DIt kan gaan om het afplakken van de stukken die niet gestuct moeten worden en het voorstrijken van de ondergrond. Op die manier zorg je ervoor dat je stucwerk goed hecht en het jaren mee kan gaan.

 

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Doordat de voornaamste klus van een stukadoor inhoudt dat je oppervlakten egaal maakt, is het belangrijk dat je precies kan werken. Alleen dan wordt het helemaal netjes afgewerkt. Verder is het ook goed als je communicatief vaardig en punctueel bent. Als stukadoor heb je ook regelmatig contact met de klant en moet je afspraken maken en dingen vaststellen. Punctualiteit helpt hierbij, omdat je daarmee een goede indruk maakt en professioneel overkomt. Zo zorg je ervoor dat je sneller weer ingehuurd wordt of dat je aangeraden wordt aan hun kennissen of familieleden. Een andere goede eigenschap is als je ondernemend bent en houdt van aanpakken, omdat je je vaak aan een bepaalde deadline moet houden.

 

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-wassenaar