Missgeen
Image default
Verbouwen

Krijg inzicht in buurt door kadastrale kaart

Voordat je een woning gaat bouwen op grond, is het belangrijk dat je weet hoe jouw omgeving eruit ziet. Hoe zijn de verschillende percelen ingedeeld en wat zijn de grenzen? Je kunt dit inzien door middel van een kadastrale kaart. Deze toont overigens ook alle perceelnummers. Het is logisch dat je inzicht wilt krijgen in bepaalde afmetingen. Denk aan exacte grenzen van een woning. Dit is helaas niet in te zien in een kadastrale kaart. Toch is het handig om dit erbij te pakken. Zo kun je er ook achter komen wie de eigenaar is van een bepaalde woning of stuk grond. Lees in deze blog meer over het kadaster en buurten. 

Tuin aanleggen met juiste grenzen 

Het komt wel eens voor dat je een nieuwe tuin wilt aanleggen, maar niet goed weet waar de scheiding ligt tussen jouw tuin en die van je buurman. Het is dan aan te raden om eerst naar het kadaster te gaan kijken, aangezien je niet wilt dat je een grens over bent gegaan. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe tuin in nieuwmarkt Amsterdam. Dit is een relatief kleine buurt, wat vooral uit grond bestaat. Het is dus goed mogelijk om hier jouw woning te bouwen. Zoek je een woning voor jouzelf? Dan is deze buurt zeker een aanrader, aangezien de meerderheid uit eenpersoonshuishoudens bestaat. Wél zul je tegen veel bedrijven aanlopen, aangezien het aantal vestigingen hoog is. 

Genoeg grond voor jouw gezin 

Ben je op zoek naar een buurt waarbij genoeg land te vinden is? Dan is Amsterdam Holendrecht een perfecte match. Aangezien er geen meren of rivieren aanwezig zijn, is er genoeg grond om te gebruiken. Wél is het belangrijk dat je hierbij de grenzen weet en dit kan door middel van een kadastrale kaart. De ligging van diverse percelen kan bepalend zijn voor jouw project. Het kan zo zijn dat de huidige eigenaar van een bepaald perceel nog niet in het kadaster is verwerkt, dus dit is handig om na te gaan. Heb je een gezin met kinderen? Dan is de buurt perfect, aangezien dit percentage hoog ligt in vergelijking met andere buurten. 

https://kadastralekaart.com/buurten/ndsm-terrein-BU03637105