Missgeen
Image default
Dienstverlening

Sommige sloten zijn lastig te openen zelfs met professionele lockpicks

Er zijn een hoop verschillende lockpick setjes te vinden op het internet. Maar waar doe je goed aan?

Iedereen kent het gezegde: goedkoop is duurkoop. Maar is dit ook het geval bij een lockpick setjes? In mijn ervaring is dit inderdaad vaak het geval. Maar als je net begint met lockpicking dan zul je het dit verschil nog niet goed merken.  

 

Chinese lockpick setjes

De Chinese setjes zijn vaak namelijk een stuk goedkoper. Het grootste verschil met deze setjes in vergelijking met wat duurdere setjes is dat ze een beetje hoekig zijn. Dit zou je dus eventueel makkelijk zelf kunnen oplossen met een beetje schuurpapier of polijst middel.  

 

Lockpick die afbreekt

Verder bestaat altijd het gevaar dat de lockpick afbreekt, in mijn ervaring valt dat hartstikke mee met de goedkopere setjes. Ik heb in de 10 jaar tijd dat ik de lockpicking sport beoefenen slechts twee lockpicks gebroken.

Eentje was een hele dunne die juist heel duur was en de ander was een lockpick die zelf gemaakt had. Het komt vooral voor bij mensen die net beginnen met sport. Die gaan namelijk veel te ruw om met de lockpicks. Dit is helemaal niet nodig, de pinnetjes binnen in het slot zijn namelijk maar enkele millimeter groot.

Dus er hoeft helemaal niet zo veel kracht uitgeoefend te worden om deze te beïnvloeden.  

 

De tension wrench

Ook bij de tension wrench zetten veel beginnende lockpickers veel te veel kracht. Lockpicking is een zeer fijne kunde waar ze met geduld en precisie mee te werk moet gaan.

Let er dus altijd op dat je niet teveel kracht zet wanneer je gefrustreerd raakt. Neem dan gewoon even een pauze en probeer het later nog eens. Veel beginners hebben ook moeite met het openen van hun eerste slot.

Het kan zo zijn dat dit slot gewoon heel lastig te openen is. Probeer dus eerst gewoon een aantal verschillende sloten. Vaak een nieuwe sloten van goedkope merken zijn redelijk makkelijk te openen met lockpicking.

https://www.itstactical.com/intellicom/diy/how-to-make-an-inexpensive-diy-lock-pick-practice-set/