Missgeen
Image default
Dienstverlening

Elektricien worden

De werkgelegenheid van elektrotechnici zal naar verwachting tussen 2019 en 2029 met 8 procent toenemen, wat veel sneller is dan het gemiddelde voor alle beroepen volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS). Er zal meer vraag zijn naar elektriciens, aangezien de vraag naar alternatieve energiebronnen groeit, evenals de bouwsector, die ook in omvang en verfijning groeit. Aangezien alternatieve energiebronnen zoals wind en zonne-energie steeds meer op de markt komen, zal een toenemend aantal mensen de komende tien jaar een elektricien nodig hebben om deze energiebronnen te installeren en aan te sluiten op elektriciteitsnetwerken en woningen. De beste carrièremogelijkheden moeten beschikbaar zijn voor elektriciens die een breed scala aan activiteiten moeten uitvoeren, zoals het onderhoud van elektronische systemen, fotovoltaïsche zonne-installaties en bedrading van industriële componenten. Het overheidsbeleid zal daarentegen bepalen of de werkgelegenheid door deze nieuwe bronnen zal groeien of niet. Als je geïnteresseerd bent om elektricien te worden, zijn er twee routes die je kunt nemen om er te komen.

Deelnemen aan een leerlingprogramma

Als je in de verre of nabije toekomst elektricien wilt worden, kun je je inschrijven voor een leerwerktraject. In overeenstemming met Career Builder kan een stageprogramma tussen de vier en vijf jaar duren. Tijdens deze stage zullen elektrische stagiairs 144 uur technische training per jaar moeten volgen (voor een totaal van 5 jaar), waaronder instructie in elektrische theorie, wiskunde, elektrische codevereisten, veiligheids- en eerstehulppraktijken en het lezen van blauwdrukken en interpretatie. Bovendien moeten leerlingen in totaal 2.000 uur actuele on-the-job training per jaar volgen. Elektricien zijn vereist keer op keer een grondige training.

Inschrijven op een elektricienopleiding

Het gaan naar een elektricienopleiding is een andere optie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een carrière als elektricien. U kunt uw opleiding beginnen door u in te schrijven voor een elektricienprogramma dat is toegestaan ​​door het land waar u momenteel woont. Sommige programma’s kunnen, afhankelijk van het curriculum, in slechts 10 tot 14 maanden worden afgerond. Na voltooiing van het programma wordt een student gecertificeerd en voorbereid om deel te nemen aan het certificeringsexamen van de National Electrical Contractors Association (NECA). Studenten die de tests met goed gevolg afleggen, hebben het recht om een ​​professionele elektricienlicentie aan te vragen. Hierna mag je jezelf een professionele elektricien noemen. Je zult veel mensen in nood kunnen helpen, precies zoals je droomde voordat je je aanmeldde voor het programma.