Missgeen
Image default
Dienstverlening

Hoe kan je op een makkelijke manier energie besparen?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gedacht aan het milieu en klimaat en daar hoort energie besparen bij. Energie besparen wordt steeds meer gedaan om een steentje bij te dragen. Veel mensen willen ook beginnen met het sparen van energie alleen is nog niet helemaal duidelijk hoe ze dit moeten doen. Hieronder kan je dan ook een aantal tips vinden die je kunnen helpen met energie besparen.

Schakel je apparaten uit

Als je van huis weg gaat is het soms makkelijk om je televisie of radio aan te laten of op stand-by te laten. Maar bij beide manieren zal je alsnog stroom blijven gebruiken. Als je van huis weg gaat of een boodschap gaat doen zorg er dan voor dat je al je apparaten volledig uitschakelt en uit de stopcontacten haalt.

Bekijk energielabels

Elk apparaat is verplicht om een energielabel toe te voegen aan een product. Als je energie wilt besparen kan het erg handig zijn om alle apparaten te controleren op energielabel. Een apparaat met een energielabel A is een stuk zuiniger dan een apparaat met een energielabel C. Het kan ook zelfs een investering zijn om een zuiniger apparaat aan te schaffen. Zo heb je een nieuw en zuiniger apparaat die nog heel lang mee kan. Apparaten die je vroeger hebt aangeschaft als energielabel A kan ook nu alweer een C zijn, dit komt omdat bedrijven hun producten steeds beter ontwikkelen.

Gebruik zuinige lampen

Lampen is nog een manier waardoor je heel snel minder energie kunt gaan gebruiken, je kunt ervoor kiezen om ze steeds minder vaak aan te doen of je kunt gebruik maken van led lampen. Led lampen gebruiken minder energie en maken ook minder warmte aan dan andere lampen. Veel mensen gebruiken thuis nog steeds de ouderwetse gloeilampen en spaarlampen, vaak omdat ze led lampen lelijk vinden. Ook led lampen zijn de afgelopen jaren erg doorontwikkeld en daardoor heb je ze nu in veel verschillende maten, kleuren en intensiteit.