Missgeen
Image default
Woning en Tuin

BEVEILIG JE HUIS TEGEN MENSEN DIE JE SLOT OPENBREKEN

Helaas voor veel mensen worden er veel sloten opgengebroken en ook bij henzelf. Sloten openbreken is een manier om ergens binnen te komen zonder de deur compleet te slopen. Iemand die vaardig is in het openbreken van sloten heeft vaak alleen een speciale slagsleutel nodig om een gesloten deur open te maken. Als je denkt dat het een vrij recente techniek is, dan is het interessant om te weten dat het in de jaren 70 in Denemarken is ontwikkeld. Daardoor wordt het al decennia door inbrekers met succes toegepast.

Deze slotenexperts hebben altijd een slagsleutel nodig om bij je in te breken. Om een slagsleutel te maken hebben ze een blanco sleutel of zelfs een gewone sleutel nodig die in een bepaald type slot past (het slachtofferslot geheten) om zo een huis of kantoor met gemak binnen te komen. Deze slagsleutel gaat altijd naar het laagste gedeelte van elke afzonderlijke groef in het slachtofferslot. Er worden kleine verhoginkjes gemaakt tussen de verschillende groeven die niet te hoog mogen worden (anders kan de slagsleutel het slot niet openen). De inbreker moet het schoudergedeelte en het uiteinde van de slagsleutel ongeveer een millimeter omhoog duwen.

Zodra de slagsleutel is gemaakt kan het inbreken verdergaan. De inbreker steekt de nieuwe slagsleutel in het slot en tikt er verschillende keren tegenaan met een moker of en kleine hamer. Tegelijkertijd moet de inbreker de slagsleutel steeds iets omdraaien. Als de inbreker goed is in zijn vak kan het slot opengemaakt worden zonder al te veel kracht toe te passen. Voor deze manier van een slot openen is minder kunde nodig dan andere inbraakmethodes. Het is een dankbare tijdsbesteding voor mensen die in huizen of kantoren in willen breken. Op deze manier een slot openbreken heeft vele voordelen en het is verwonderlijk dat niet meer inbrekers deze methode gebruiken. Het is de makkelijkste en effectiefste manier om een gesloten ruimte binnen te komen zonder al te veel specialistisch gereedschap of vaardigheden nodig te hebben om het goed te doen.

 

Als je wilt voorkomen dat inbrekers op deze manier jouw eigendommen betreden dan is een investering in elektronische sloten een beter idee dan nog meer conventionele sloten investeren. Elektronische sloten voorkomen dit soort inbraken omdat er geen elektronische sleutels bestaan die op zo’n manier gemanipuleerd kunnen worden. De biometrische soorten elektronische sloten hebben kritiek gekregen voor fatale tekortkomingen die jouw beveiligingssysteem kunnen verzwakken. Omdat het hart van een biometrisch slot een computerchip nodig heeft om te functioneren, kan iedereen die jouw veiligheid wil compromitteren de computerchip herprogrammeren om ermee te doen wat ze willen. Als je wilt dat de chip compleet onbruikbaar wordt moet je er een zwaar magnetisch veld overheen laten gaan en dan gaan ze vanzelf kapot. Daarom is een conventioneel slot soms toch de beste optie, zelfs met inbrekers die sloten kunnen openen.

 

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam