Missgeen
Image default
Mode en Kleding

Wat zegt de kleur van jouw winterjas over jou?

Wanneer je eenmaal heb besloten welk merk en model winterjas je gaan dragen dit jaar is het tijd om de kleur uit te kiezen. Welke kleur je draagt kan bijdragen aan wat je wilt uitstralen (of juist niet).

Daarom vind ik dat het belangrijk is dat je wat meer informatie hebt over de meest gekozen kleuren winterjas zodat je er zeker van kan zijn dat je niet het verkeerde uitstraalt!

Leer hier over hetgeen wat je uitstraalt met de kleur van jouw jas

Wat zegt een zwarte dames winterjas over jouw?

Wanneer de kleur zwart word gedragen word dit vaak in verband gebracht met discretie, voorzichtigheid, zelfbeheersing en elegant.

Aan de negatieve kant komt het soms over als onpersoonlijk en koppig.

Toch is zwart een hele fijne en makkelijke kleur als het op kleding aankomt. Er is namelijk bijna niets wat je niet met zwart kunt combineren.

Ook voor een chique en zakelijke uitstraling word vaak zwart in de kleding gebruikt. Toch hoef je daar niet perse zwart voor te kiezen.

Kortom, een makkelijke en veilige keuze. Let wel op dat je niet een verkeerde indruk afgeeft wanneer je geheel in het zwart gekleed gaat!

En hoe zit het met een blauwe dames winterjas?

Blauw is er in verschillende tinten. Zo straal je met lichtblauw een zekere kalmte en rust uit. Daarin tegen duid lichtblauw er ook vaak op dat je gewoontes vaak aanhoud.

De meest chique tint blauw is donkerblauw. Deze kleur staat voor efficiëntie en principes maar ook verantwoordelijkheid en kalmte.

Aan de negatieve kant kan donkerblauw ook vaak als overheersend en koppig worden ervaren.

En “what about” the populaire Grijze dames winterjas?

Grijs staalt een zeker mate van betrouwbaarheid uit. Dit is dan ook de reden dat deze kleur vaak word gebruikt in pakken en colberts voor heren.

Deze uitstraling kan een winterjas in het grijs ook overbrengen “Mits” deze goed word gecombineerd met andere kleuren kleding.

De reden hiervoor is als volgt: Grijs word al heel snel als onpersoonlijk en emotioneel afstandelijk ervaren dus pas hiermee op!

De laatste van de populairste kleuren is de groene of legergroene dames winterjas

Ook groen is een populaire kleur voor winterjassen. Vaak is het een wat donkerdere kleur groen of zelfs meer richting bruin (ook wel legergroen genoemd) groene tint.

Groen straalt leiderschap, wijsheid en sympathie uit. Ook kan groen erg stijlvol en zelfs een diplomatieke uitstraling hebben.

Zorg er wel voor dat je andere kleding goed in Balance is ander kan een groene winterjas jaloezie en controle uitstralen.

Niet gewoon maar kleur!

Zo zie je maar dat een kleur niet alleen maar iets is wat “jouw smaak” is maar ook daadwerkelijk een reflectie van jouw karakter is.

Het is dus goed mogelijk dat wanneer je je niet op je best voelt en gaat shoppen naar een jas je met een hele verkeerde kleur thuiskomt die niet weerspiegeld wie jij bent.

Ondanks dat ik het hierboven vooral heb over kleuren die een bepaalde uitstraling hebben is er natuurlijk wel een uitzondering op de regel, namelijk werk.

Op je werk kan het zijn dat een bepaalde kleur veel word gedragen en er van je word verwacht dat jij dit ook draagt. Probeer in dat geval toch een shirt, overhemd, stropdas of rok te dragen die toch je eigen karakter weergeeft. Zo geef je een stuk personaliteit aan je werkoutfit!