Missgeen
Image default
Gezondheid

Warme winterdekens: Het begint allemaal met de warmste fleece deken.

Warme winterdekens: Het begint allemaal met de warmste fleece deken

De beste manier om het gezellig en warm te hebben is met een zachte fleecedeken. Tijdens de koude wintermaanden gaat er niets boven lekker op de bank liggen met je favoriete fleecedeken en een beker warme chocolademelk. Maar hoe houden onze dekens ons precies warm?

Ons lichaam geeft warmte af en als we een deken over ons heen leggen, helpt die de warmte vast te houden door ze langzamer af te geven.

Iedereen die veel tijd buiten doorbrengt kan u vertellen dat lagen de beste manier zijn om warm te blijven. Een reeks dekens of lagen beddengoed (lakens, dekens, dekbedden, enz.) is ideaal om de warmte te verhogen in koude slaapomstandigheden.
Een goede, middelzware fleecedeken is perfect in combinatie met een laken of dekbed.

En het is niet alleen de warmte waar we rekening mee moeten houden; comfort is essentieel wanneer we proberen warm te blijven. Fleece is een zachtere en gezelligere stof dan de meeste dekens en fleece heeft niet de jeuk die wol soms veroorzaakt. De warmte en zachtheid van een fleece winterdeken kan helpen om u in slaap te sussen en u comfortabeler te laten slapen tijdens een koude nacht.

Tip voor warme dekens: Wij raden u aan uw fleecedeken tussen uw dekbed en laken te leggen. Hierdoor wordt de warmte beter vastgehouden en voelt u zich de hele nacht warm en behaaglijk!

Het opwarmen van je bed op kille nachten voordat je gaat slapen is misschien de enige manier waarop je een zachte kruik hebt gebruikt. Wie liever koeler slaapt, heeft ze misschien helemaal niet gebruikt. Het is bewezen dat ze niet alleen je slaap verbeteren of je warm houden, maar ook helpen ontspannen, stress verminderen en zelfs pijn verlichten.

Waarvoor kunt u warmwaterkruiken gebruiken?

Er eentje in bed leggen voor vijf of tien minuten voordat je er zelf inglijdt is een geweldige manier om je voor te bereiden op de perfecte nachtrust. Warmwaterkruiken zijn ook heerlijk om lekker in te slapen op de bank of om warm te blijven in de slaapzak tijdens een kampeertocht. Ze zijn ook ideaal om kinderen in slaap te helpen komen of om hen (of uzelf) wat extra comfort te bieden als ze zich niet lekker voelen.

Wat kun je gebruiken in plaats van een zachte kruik?

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van een warmwaterkruik of iets wilt met een zachtere warmte, dan is een met bonen of gerst gevulde omslagdoek of zakjes een alternatieve optie. Vaak gevuld met andere natuurlijke heilzame kruiden zoals lavendel of sandelhout, kun je ze opwarmen in de magnetron of zelfs koelen in de koelkast als je wat contrasttherapie nodig hebt.

Wraps zijn een geweldige optie voor hardnekkige nek- of schouderpijn, omdat ze goed om het getroffen gebied zitten, zodat u gewoon achterover kunt leunen en ontspannen.

fleece blanket