Missgeen
Image default
Beauty en verzorging

Waarom is de juiste maat sauna handdoek zo belangrijk?

Soms moeten we onze batterijen opladen om meer energie te hebben voor de uitdagingen van het dagelijkse leven. Daarnaast is het belangrijk het immuunsysteem te versterken, af en toe iets goeds voor onszelf te doen en te ontspannen. Sauna’s zijn ideaal voor dit alles. Daartoe zijn er bijpassende saunadoeken die op de houten bank worden gelegd. Ze zijn extra groot, zodat je je kunt uitstrekken en liggen zonder in contact te komen met de hete saunabank.

De juiste maat – waarom is die zo belangrijk?

Als je ooit een sauna hebt bezocht met een gewone douche- of badhanddoek, weet je waarschijnlijk dat dat niet de perfecte keuze was. Voor de sauna moet je een speciale sauna handdoek gebruiken. Een handdoek die de juiste afmetingen heeft en gemaakt is van geschikte materialen. De stof moet je beschermen tegen de grote hitte die in de sauna aanwezig is. De sauna handdoek moet zonder problemen temperaturen tot 100 graden kunnen verdragen. Het is ook belangrijk dat het door zweten geproduceerde vocht optimaal wordt geabsorbeerd. Een sauna handdoek is ook zeer belangrijk voor rustpauzes, want voordat kje op het ligvlak gaat liggen, leg je de handdoek erop voor een optimale hygiëne. Je kunt de handdoek ook om je lichaam wikkelen. Hij voldoet aan al deze eisen omdat hij speciaal is ontworpen voor saunabezoeken. Dankzij het formaat is deze speciale handdoek bijzonder comfortabel. Nu direct een sauna handdoek kopen.

Wat is er speciaal aan de grootte van een sauna handdoek?

Dankzij het formaat is deze handdoek bijzonder knus. Terwijl handdoeken gemiddelde afmetingen hebben van 50×100, 60×100 of 50×80 centimeter, is een saunahanddoek meestal 200 x 180 centimeter groot. Er zijn ook sauna handdoeken met een extra grote afmeting van 220 x  90 centimeter. Met recht een XXL handdoek genoemd. De huid komt niet in contact met de bank wanneer men zit of ligt en er druppelt geen zweet op het hout. Strandlakens zijn ook slechts in beperkte mate geschikt voor de sauna, omdat de afmetingen anders zijn en het materiaal ook lang niet hetzelfde is. Zij absorberen het zweet niet zo betrouwbaar als sauna handdoeken. Terwijl dit juist zeer belangrijk is vanwege het verhoogde zweten. Vanwege de vele gebruiksmogelijkheden is het raadzaam meerdere sauna handdoeken aan te schaffen. Bijvoorbeeld een handdoek voor de sauna zelf en een andere voor de rustruimte.