Missgeen
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je wil weten over een labia correctie

De wereld waar we nu in leven is een wereld waarin veel mogelijk is. Je kunt ontzettend veel doen en laten doen om zoiets te bereiken wat voorheen nooit mogelijk werd geacht, dat is mooi. Zo mooi zelfs, dat het tegenwoordig ook steeds populairder wordt om dingen te doen, en dan vooral aan jezelf in dit geval. Dit kan zeer uiteenlopend zijn en verschilt enorm van geval tot geval, maar de strekking is vooral dat er onwijs veel mogelijk is en dat we hier best dankbaar voor mogen zijn met zijn allen. Zo geldt dat ook voor een labia correctie. Deze correctie wordt tegenwoordig steeds vaker uitgevoerd en dat is niet verwonderlijk. Het is een oplossing voor veel mensen, misschien ook wel voor jou. Daarom gaan we je vandaag alles over een labia correctie vertellen en doen we dit in drie tussenkopjes; wat het is, waarom het wordt gedaan en waar je dit kunt laten doen.

Wat is een labia correctie?

Allereerst zullen we met je doorlopen wat het überhaupt is, dat is eerst wel handig om te weten. Een labia correctie is een lastige benaming voor wat doorgaans ook wel een schaamlipcorrectie wordt genoemd. Elke vrouw heeft zowel binnenste als buitenste schaamlippen en de binnenste schaamlippen groeien meestal na verloop van tijd groter dan de buitenste schaamlippen, dit gebeurt in de puberteit. Dit kan ook wel wat verder gaan, bijvoorbeeld enkele centimeters groter dan de buitenste schaamlippen. Dat is dan meteen waar een correctie als deze op toeziet; de binnenste schaamlippen worden teruggebracht naar een ‘normale’ verhouding tot de buitenste schaamlippen doordat er wat van het weefsel wordt weggehaald tijdens een kleine chirurgische ingreep. Waarom dat zoal door vrouwen wordt gedaan, dat lees je hieronder.

Waarom een correctie?

Een labia correcte wordt voornamelijk door vrouwen gedaan wanneer zij last hebben van lange of hangende schaamlippen, zoals hierboven al genoemd. Dit kan namelijk in allerlei soorten situaties gaan irriteren. Dit kan fysiek irriteren, maar natuurlijk ook emotioneel. Dit kan het geval zijn wanneer vrouwen het stoort hoe hun schaamlippen eruit zien en ze hier onzeker door worden. Het kan ook voorkomen dat vrouwen dit daadwerkelijk fysiek irriteert zoals al gezegd. Dit komt voornamelijk voor als de binnenste schaamlippen dermate veel langer zijn dat het tijdens het dagelijks leven gaat irriteren. Tijdens het lopen, het sporten, de seks en ook tijdens het dragen van bepaalde kleding. Kortom; erg vervelend indien het voorkomt.

Waar moet je heen?

Voor een labia correctie moet je vrijwel altijd naar een bepaalde kliniek die dit soort ingrepen uitvoert. Een ziekenhuis doet dit meestal niet, dus je zult dit in de particuliere zorg moeten zoeken. Daar is het mogelijk om eerst een consult te vragen en dan in gesprek te gaan met een arts over de mogelijke labia correctie. Indien gewenst, kan een behandelend arts dan met je in gesprek gaan over de eventuele procedure en je de ins and outs uitleggen over het proces. Het is altijd goed om dit zorgvuldig te overwegen en niet te hard van stapel te lopen; het is niet zomaar iets, neem je tijd voor een beslissing.