Missgeen
Image default
Bedrijven

Waar komt die boktor in Huizen toch vandaan?

Wanneer je rustig in je woning zit en je hoort ergens toch een zachte knager. Waar komt dat nou weer vandaan? Wanneer je zaagsel ziet liggen dan weet je al genoeg. Je hebt te maken met de vervelende boktor in Huizen. Deze dieren behoren tot de houtwormen en zijn helemaal gek op het knagen aan hout. Ze voeden zich hiermee en vooral onbewerkt hout vinden zij heerlijk. Wanneer ze zichzelf met het hout hebben gevoed leggen ze larven en eitjes en die vormen zich vervolgens ook weer tot een boktor en zo wordt de plaag alsmaar groter wanneer je hier niets aan doet. De boktor in Huizen bestrijden is nog  niet zo makkelijk als je denkt, maar daarvoor dien je dan ok een specialist in te huren.

 

Larven maken de meeste schade

Je denkt misschien dat de boktor in Huizen het meeste schade aanricht, maar dat is niet het geval. De larven zijn het meest schadelijk. Het hebben van een boktor in Huizen is al heel vervelend, maar hoe ben je er nou aangekomen? Dat kan bijvoorbeeld zijn gekomen door een aankoop op Markplaats. Je hebt het hout naar binnen gehaald toen je een nieuwe kast kocht op marktplaats, maar het kan ook zijn dat je deze hebt binnengehaald door het hout dat je in een openhaard stopt. Het hout is vaak onbewerkt en dat is nou net waar de boktor in Huizen zo gek op is.

 

Controleer het hout altijd

Wanneer je dus hout in je woning haalt controleer deze dan eerst zorgvuldig Mocht je iets ontdekken is het verstandig dit zo snel mogelijk weg te gooi, zodat er geen schade aan gericht dan worden Liever een paar tientjes uit gegeven aan wat hout dat je weg kunt gooien dan dat je een boktor in Huizen in huis hebt gehaald.