Missgeen
Image default
Bedrijven

Persoonlijk leiderschap covey

Persoonlijk leiderschap van Covey is de capaciteit om jezelf te leiden en te beïnvloeden in de richting van je doelen en waarden. Stephen Covey, auteur van de populaire boeken “The 7 Habits of Highly Effective People” en “The 8th Habit,” heeft een unieke benadering van persoonlijk leiderschap ontwikkeld die zich richt op het innerlijke karakter van een individu. In zijn werk legt hij de nadruk op het ontwikkelen van een innerlijke visie, principes en passie om succesvol te zijn in persoonlijke en professionele aspecten van het leven.

 

De 7 gewoonten van effectief persoonlijk leiderschap

Volgens Covey zijn er zeven gewoonten die noodzakelijk zijn voor effectief persoonlijk leiderschap. Deze gewoonten zijn:

 

Be Proactive: neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en acties.

Begin met het einde in gedachten: stel je doelen en werk er naar toe.

Plaats eerste dingen eerst: richt je aandacht op de belangrijkste taken.

Denk win-win: zoek naar oplossingen die voor iedereen werken.

Zoek eerst naar begrip: probeer te begrijpen hoe anderen denken.

Synergetisch werken: werk samen met anderen om grotere doelen te bereiken.

Slijp het mes: investeer in je eigen groei en ontwikkeling.

De 8ste gewoonte: persoonlijke leiderschap

In zijn boek “The 8th Habit” stelt Covey dat er een achtste gewoonte nodig is voor effectief persoonlijk leiderschap, die hij “persoonlijk leiderschap” noemt. Dit houdt in dat individuen zich bewust worden van hun unieke talenten en passies, en deze inzetten om een bijdrage te leveren aan de wereld. Het gaat hierbij om het ontdekken van je eigen persoonlijke visie en het vinden van een manier om deze visie te realiseren door het gebruiken van je talenten en passies.

https://interactietrainingen.nl/blog/persoonlijk-leiderschap-covey-21e-eeuw/