Missgeen
Image default
Gezondheid

Tal van verschillende soorten inhalatiemedicatie

Er bestaan allerlei verschillende soorten inhalatiemedicatie. Wanneer u gediagnosticeerd wordt met astma, zal een arts al snel willen beginnen met inhalatiemedicatie. Maar, met welke inhalatiemedicatie? Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten inhalatiemedicatie. En niet alle soorten inhalatiemedicatie zullen het gewenste effect bij u hebben. Het kan een hele zoektocht zijn om uit al die verschillende soorten inhalatiemedicatie het juiste middel voor uzelf te vinden. U wilt uit die verscheidene soorten inhalatiemedicatie een middel vinden welke écht goed voor u werkt. Een geneesmiddel dat doet wat hij moet doen en daarnaast niet te veel bijwerkingen geeft. 

Wanneer een langdurige luchtwegverwijder gebruiken?

Wanneer er bij u een longaandoening is geconstateerd, is de kans groot dat de arts een langdurige luchtwegverwijder voor zal schrijven. Maar, wat is dit precies? Wat is de werking van dit middel? Een langdurige luchtwegverwijder is wat de term al doet vermoeden. Het betreft een puffer welke een langdurige werking heeft. Uiteraard afhankelijk van de soorten inhalatiemedicatie die u gebruikt, maar doorgaans werkt de werkzame stof een (halve) dag door. Maar ook wanneer er een langdurige luchtwegverwijder voorgeschreven wordt, zult u zien dat er veel keuze is. Er zijn ook binnen deze specifieke categorie allerlei soorten inhalatiemedicatie te vinden. 

Waarvoor is de kortdurende luchtwegverwijder bedoeld?

Naast een langdurende luchtwegverwijder, bestaat er ook een kortdurende luchtwegverwijder. U zult merken dat er echt tal van verschillende soorten inhalatiemedicatie bestaan. Wat een kortdurende luchtwegverwijder is, is eigenlijk ook alweer gelegen in de term zelf. De kortdurende luchtwegverwijder, verwijdt voor korte duur de luchtwegen. Het betreft hier een stof welke direct werkt en u dus direct meer lucht zal geven. Echter, het is niet van lange duur. Vaak schrijft een arts dan ook allebei de soorten inhalatiemedicatie voor. Vooral bij astma blijkt men vaak gebaat te zijn bij een combinatie van deze twee soorten inhalatiemedicatie.