Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Sporten in de achtertuin

Sporten in de achtertuin

Wist je dat je zelf gemakkelijk sportnetten kan maken voor in jouw tuin? Dit is een leuke bezigheid, zeker als je je kinderen er bij betrekt. Maak bijvoorbeeld samen een voetbaldoel of een basketbal net! 

 

Voetbaldoel of handbaldoel:

Om een voetbaldoel te maken heb je palen nodig en een net. Hoe stevig deze palen moeten zijn, hangt een beetje af van de leeftijd en ervaring van de kinderen. Als de kinderen al aardig hard tegen een bal kunnen schoppen kun je beter een dikkere paal gebruiken. Je hebt palen nodig voor het geraamte van het doel: twee lange palen voor de lat en achterkant. Twee palen voor de linker en rechter palen. Twee palen van ongeveer een meter, deze komen op de grond achter de palen. Eventueel kun je er dan nog twee schuine palen aan toevoegen, maar dit hoeft niet. Voor een net kun je terecht op de Nettenshop, hier kun je een net op maat bestellen.

 

Basketbalnet

Dit is het makkelijkst, als je een muur hebt op deze op de hangen. Koop een metalen buis, die al in een cirkel gebogen is, en een net. Met een metalen beugel kun je deze dan aan de muur monteren. Je kunt er ook nog een bord tussen doen, om te helpen met mikken.

 

Volleybal- of tennisnet

Volleybal- of tennisnetten zijn de eenvoudigste in deze lijst. Je kunt er voor kiezen om een professionele te bestellen, maar om mee te beginnen, kan een simpel net voor kinderen al genoeg zijn. Je hangt het net simpelweg tussen twee palen en maakt deze aan de boven- en onderkant vast. 

 

Ballenvanger

Weten je kinderen er altijd voor te zorgen dat die bal weer in de tuin van de buren terecht komt? Een stuk net als ballenvanger kan veel problemen voorkomen! 

 

En als je twee linker handen hebt…

Kun je sportnetten altijd nog kant en klaar bestellen! Mogelijkheden zijn oneindig. En als je geen tuin hebt, kun je ook een net maken die je mee kunt nemen naar het park.

 

https://www.nettenshop.nl/