Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Schoonmaak tijdens de feestdagen

Ook met de feestdagen gaat de schoonmaak in ziekenhuizen en verpleeghuizen gewoon door. Zeker met al het (extra) bezoek aan de patiënten is de hygiëne bijzonder belangrijk. Bij een groothandel voor schoonmaakartikelen kunt u producten en diensten vinden om ervoor te zorgen dat de hygiëne in de patiëntenkamers en behandelruimtes optimaal is.

Het belang van schoonmaken

Het is in een ziekenhuis of verpleeghuis belangrijk om ervoor te zorgen dat u op de juiste manier schoonmaakt. Van schoon naar vuil. Begin eerst met alles afstoffen en stofzuigen. Daarna kunt u nat schoonmaken met een stoomreiniger, vochtige doekjes of dweilen. Werk hierbij van hoog naar laag. Geef extra aandacht aan plekken die mensen veel aanraken. Denk aan lichtknoppen, kranen en deurklinken.

Voor elk type oppervlakte is er wel een reinigingsmiddel te krijgen. Van interieurreiniger tot sanitairreiniger. Zorg ervoor dat u de juiste kleuren doeken voor de juiste toepassing gebruikt. Zo worden rode doeken voor sanitair gebruikt. Blauwe doeken voor het interieur, zoals het afnemen van de kastjes naast het bed. De gele doeken kunt u in de keuken gebruiken of voor desinfectie.

Desinfectie

Behalve dat oppervlakken in patiëntenkamers en behandelruimtes natuurlijk schoon moeten zijn, is het ook belangrijk dat ze indien nodig gedesinfecteerd worden. Want met schoonmaken alleen haalt u wel wat ziekteverwekkers weg met het vuil en stof, maar er zijn ziekteverwekkers zoals E. coli die meer dan 60 dagen kunnen overleven op roestvrij staal. Om resistentievorming te voorkomen moet u alleen desinfecteren als het echt nodig is. Zoals wanneer een oppervlakte vervuild is met bloed, urine, braaksel of andere lichaamsvloeistoffen. Of als er een patiënt een infectieziekte heeft. Om een verdere uitbraak te voorkomen. Omdat desinfecterende middelen niet goed werken als het nog vuil of stoffig is moeten de oppervlakken wel eerst goed schoongemaakt zijn. Vergeet niet om uw schoonmaakmaterialen ook schoon te maken en te desinfecteren als ze zijn gebruikt bij het opruimen van lichaamsvloeistoffen, zoals bloed. En draag handschoenen en een schort. Die u na gebruikt weg kunt gooien.

Er zijn ook oplossingen om snel tussentijds patiëntenkamers en behandelruimtes te reinigen. Bijvoorbeeld met kant-en-klare desinfectie reinigingsdoeken.

 

 

https://facilitytradegroup.nl