Missgeen
Image default
Bedrijven

Overzicht van het elektrische systeem van uw huis

Elektriciteit is nu een onmisbaar onderdeel van het moderne leven en voedt lichten, apparaten, verwarming, airconditioning, televisies, telefoons, computers en een hele reeks andere moderne voorzieningen. Elektriciteit wordt bij u thuis geleverd via een hoogspanningslijn of ondergronds via een leiding van uw plaatselijke nutsbedrijf. De meeste huizen maken gebruik van een drie draad systeem, met twee hete draden en één neutrale draad. Traditionele 120-volt verlichting en apparaten worden door het hele huis gevoed door één hete draad en één neutrale draad. Grote apparatuur, zoals airconditioners en elektrische ovens, vereisen een circuit van 240 volt dat zowel warme als neutrale draden bevat. Een elektriciteitsmeter wordt geïnstalleerd waar de stroom uw huis binnenkomt en wordt gecontroleerd door uw elektriciteitsbedrijf. Meestal bevindt het primaire paneel zich naast of onder de meter. Dit is het centrale distributiepunt voor de elektrische circuits die door het hele huis lopen naar lampen, stopcontacten en apparaten.

Circuit en zijn stroom

Een circuit is per definitie een cirkelvormig pad dat op hetzelfde punt begint en eindigt, en dit is hoe elektriciteit werkt. Stroom vloeit van een stroombron naar een apparaat of apparaat in het circuit en vervolgens terug naar de stroombron. Elke breuk in dit pad zal het circuit tot stilstand brengen. Een aardingsdraad keert, naast de neutrale draad, terug naar het hoofdpaneel en vervolgens naar de aarde. Het doel van de aarde is om energie weg te leiden van kortsluitings draden en in de grond, zodat u geen elektrische schok krijgt. Het hoofdpaneel is verbonden met sub panelen die zich door uw hele huis bevinden. Deze leveren elektriciteit aan kamers zoals uw keuken en wasruimte die veel stroomkringen of enorme apparatuur bevatten. Ze hebben ook een tweede set stroomonderbrekers geïnstalleerd.

Een elektrisch systeem installeren

Deurbellen, intercoms, sprinkler timers, buitenverlichting en verschillende vormen van laagspannings-binnenverlichting worden allemaal aangedreven door laagspannings-elektrische systemen. Een transformator zet hiermee de 120 volt stroom van je huis om naar 12 volt. Deze systemen zijn veel veiliger voor huiseigenaren om aan te werken dan traditionele spannings bedrading. Een elektrisch systeem kan het beste worden geraadpleegd door een elektricien of vergelijkbare professionals. Ook al is het verleidelijk zelf aan uw elektronische vraagstukken te gaan sleutelen, wordt ten alle tijden geadviseerd professionals zoals een elektricien in te schakelen aangezien dit u kan beschermen tegen blootstelling aan risico’s waar u niet aan blootgesteld wilt worden.