Missgeen
Image default
Bedrijven

Mogelijkheden van honingraatkarton

Honingraatkarton is karton dat bekend staat om haar stevige en robuuste karakter. Het is een zeer stevig materiaal dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Dit komt doordat het materiaal bestaat uit 2 harde buitenlagen met daar tussen in een zachtere kartonsoort. Honingraatkarton wordt ook wel reboard of falconboard genoemd. De binnenlaag van het honingraatkarton absorbeert de kracht van stoten en klappen is daardoor enorm stevig.In deze blog gaan we hier wat meer over uitleggen en geven we enkele voorbeelden van mogelijkheden met honingraatkarton.

Waar gebruik je honingraatkarton voor?

Honingraat karton is ideaal materiaal om te gebruiken voor grote displays, lifesizers of andere promotiematerialen die tegen een stootje moeten kunnen.Ook zorgt de harde buitenlaag van het kartone rvoor dat het eenvoudig contour of scheen gesneden kan worden. Op die manier is het mogelijk om het materiaal in zeer specifieke vormen te snijden. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden van het soort karton. Honingraatkarton is beschikbaar met een witte, bruine of zwarte kern. Het materiaal kan eenvoduig full colour bedrukt worden waardoor gespecialliseerde bedrijven de kleinste details kunnen verwerken op het materiaal.

Meubels van honingraatkarton

Honingraatkarton wordt tegenwoordig veelgebruikt binnen verpakkingen en bescherming vanwege de grote drukweerstand en hoge buigstijfheid. Zo kun je er pallets van maken maar ook scheidingswanden binnen magazijnen. Tegenwoordig worden er zelfs tafels en meubels van gemaakt. Met honingraatkarton kun je als bedrijf enorm opvallen door gebruik te maken van uniek point of sale materiaal.

De voordelen van honingraatkarton

Het soort karton biedt dus tal van voordelen ten opzichte van traditioneel golfkarton. Buiten stevigheid en bewerkbaarheid van karton kun je denken aan:

– 100% biologisch afbreekbaar na gebruik

– goed digitaal te bedrukken

– relatief goedkoop

– gemiddeld lage transportkosten en makkelijk te vervoeren

Daarnaast is er de mogelijkheid om het karton nog meer te bewerken zodat er nog meer voordelen mee behaald kunnen worden. Zo kan het materiaal ook gebruikt worden om brandveiligheid te verbeteren door het te impregneren. Je kunt het materiaal ook lakken om de vochtbestendigheid te verbeteren.

https://endlessbranding.com/honingraatkarton/