Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Met een agenda maak je er geen rommeltje van

 

Een van de moeilijkste dingen bij het maken van een nieuwe agenda is de eerste markering. Wat als ik het verknal? Dan moet ik een andere agenda kopen!

Zo dacht ik altijd.

Toen besloot ik een jaar lang dat ik alles in mijn agenda zou zetten, inclusief willekeurige krabbels, krabbels en dagelijkse notities.

Weet je wat? Toen ik eenmaal de “alles-in-agenda” mentaliteit had, veranderde mijn agenda en mijn productiviteit.

Mijn agendas zijn rommeliger en leuker geworden. Ik heb nu niet meer het gevoel dat ik een perfecte agenda moet hebben. Mijn agendas zijn gevuld met gedachten van de dag, krabbels, ideeën en brain dumps en ik hou van dat alles.

Beleef plezier met je agenda

Het maakt niet uit of je graag een minimalistische agenda hebt of een die bol staat van de creativiteit. Heb plezier met je agenda. Omarm hem als een verlengstuk van jezelf. 

Probeer dingen toe te voegen zoals agenda stempels, stickers, washi tape, kleurpotloden, stiften en gekleurde pennen in je etui.

Je kunt een beetje of veel doen. Een agenda is een geweldige plek om je creativiteit te laten stromen. 

Kijk voor meer over dit onderwerp op Hoe organiseer je je leven met een agenda.

Vind een agenda welke voor jou werkt

Dit is de laatste maar zeker niet de minste tip die ik voor je heb. Het is belangrijk om een agenda te vinden die nu bij jouw behoeften past.

Bijvoorbeeld, je bent van plan om te gaan hardlopen. 

Wat kies je, hoge hakken of sneakers? Wat zal het beste werken? (BTW het antwoord is sneakers).

Hetzelfde geld voor het kiezen van een agenda. 

Misschien heb je dezelfde agenda gebruikt als op de universiteit. Het is een weekagenda waarin je je huiswerkopdrachten en deadlines kunt opschrijven. 

Maar nu je een baan hebt of freelance werk doet, heb je zoveel meer om bij te houden, zoals vergadernotities, feedback van klanten, ideaal ontwerp, afspraken… nu heb je een agenda nodig waarin je je vergaderingen, afspraken en deadlines voor de maand en de week kunt bekijken. Je hebt ook een plek nodig om al je dagelijkse to do’s, zoomgesprekken en notities op te schrijven. Dus een agenda kopen is een must

Terwijl die weekagenda op school werkte, is het tijd om over te stappen op een andere agenda waarmee je alles dagelijks kunt bijhouden.

Of wat als je aan je carrière hebt gewerkt en je besluit thuisblijfmoeder te worden. Helpt de werkagenda die je gebruikt bij het plannen van je dag? Misschien heb je een agenda nodig waarmee je het drukke schema van je hele gezin kunt zien.