Missgeen
Image default
Hobby en vrije tijd

Maak je eigen Efteling sprookjes tuin

Wordt jij ook altijd zo gelukkig en vrolijk als je door het sprookjesbos van de Efteling loopt? Niet alleen kinderen zijn dol op het sprookjespark, ook volwassen mensen lopen graag als ze op de Efteling zijn, nog even door het sprookjesbos. Even oude herinneringen ophalen bij Langnek en alle kabouters die er wonen. Eén bekende scene op de Efteling zijn de paddestoelen en de kabouter bewoners. Als je door de raampjes kijkt zie je dat er een kabouter slaapt (Je hoort ‘m snurken). En ook zie je meerdere kabouters rond een tafel zitten in een paddestoelenhuisje.

Wil jij zelf nou ook een sprookjes tuin maken? Dan heb je natuurlijk diverse tuinbeelden nodig. Probeer wat leuke paddestoelen te vinden die je her en der in de tuin zet. Maar probeer vooral tuinkabouters te vinden. Want die zijn leuk! En als je ze eens goed bekijkt, zie je dat elke tuinkabouter zijn eigen karaktertje heeft. Vaak kun je het al aan de gezichtsuitdrukking zien. Vaak hebben tuinkabouters ook van alles in hun handen. Zo zijn er dus kabouters met muziekinstrumenten in de handen, kabouters met tuingereedschap zoals een schep, een hark, een bijltje en bezem in de handen en kabouters met etenswaren in hun handen. Het is leuk om een setje kabouters met het zelfde thema bijelkaar neer te zetten.

Met tuinkabouters maak je zelf je sprookjestuin

Heb je toevallig een vijver in je tuin? Dan zou ik je aanraden om een vissende tuinkabouter te kopen. Dat is er dus eentje met een hengel in de handen. Je hebt ze ook die in een bootje zitten. Erg leuk dus om dit soort tuinkabouters rondom je vijver te zetten.

Niet alle kabouters kunnen tegen vorst. Lees je zelf dus even goed in of je voor kunststof tuinkabouters gaat – die kunnen namelijk wel tegen weer en wind, of dat je liever beeldjes koopt van aardewerk. Sommige kaboutertjes moet je in de winter dus echt wel uit je tuin halen, wil je dat ze een strenge winter overleven. Een mega collectie voor jouw eigen sprookjestuin vind je online bij…

https://www.tuinkabouter-kopen.nl/