Missgeen
Image default
Bedrijven

Langdurig ziek? Arbeidsdeskundig onderzoek

Een zieke medewerker, vraagt om een arbeidsdeskundig onderzoek. Want een zieke medewerker kan een langdurig zieke medewerker worden. En daar is niemand bij gebaat. Immers, iedereen kan ziek worden en gelukkig zal in de meeste gevallen een zieke medewerker vanzelf weer snel op de werkvloer aanwezig zijn. Maar soms, in enkele complexe gevallen, is het belangrijk om te laten onderzoeken waar u en uw zieke medewerker aan toe zijn. Een Arbeidsdeskundig onderzoek verricht door de professionele Arbeidsdeskundigen van Adxpert is dan zeker een must. Want een Arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd door de professionals van Adxpert geeft alle betrokkenen duidelijk en snel inzicht in de mogelijkheden om het werk te hervatten. Dat kan zijn in het bedrijf waar de zieke medewerker al werkte. Echter kan een Arbeidsdeskundig onderzoek ook uitwijzen dat terugkeer op de vertrouwde werkplek niet meer mogelijk is. In zo’n geval kan er uitgeweken worden naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf of zelfs een (nieuwe) functie bij een geheel ander bedrijf. Ga naar de website www.adxpert.nl.

Arbeidsdeskundig onderzoek voor positiviteit

Tijdens een Arbeidsdeskundig onderzoek ligt de nadruk vooral op positiviteit. Vooral kijken naar welke mogelijkheden een (langdurig) zieke medewerker nog wel heeft (positief). In plaats van steeds weer te benoemen wat hij of zij niet meer kan (negatief). Ondanks eventuele medische beperkingen, wordt alle aandacht gericht op het onderzoeken welke mogelijkheden een zieke medewerker juist wel heeft. Al deze toekomstgerichte mogelijkheden worden tijdens een Arbeidsdeskundig onderzoek onderzocht, besproken en vastgelegd in een Arbeidsdeskundige rapportage. Alles wat je aandacht geeft groeit is een mooi gezegde. En zo werkt Adxpert voor alle betrokkenen. De aandacht wordt gericht op de mogelijkheden in plaats van op de beperkingen. www.werk-en-opleiding.nl

Elk Arbeidsdeskundig onderzoek is uniek

Elke medewerker is anders en uniek, dus is ook elk Arbeidsdeskundig onderzoek anders en uniek. De  Arbeidsdeskundigen van Adxpert leveren allemaal stuk voor stuk maatwerk. Maatwerk dat gebaseerd is op een ruime kennis en jarenlange ervaring.

Primair doel en overeenkomsten tussen elk Arbeidsdeskundig onderzoek is het bieden van een oplossing voor alle betrokkenen. Waarbij een spoedige en verantwoorde hervatting van de werkzaamheden het uitgangspunt is.

Zijn eenmaal de mogelijkheden en niet alleen de beperkingen van een medewerker duidelijk, kan samen met hem of haar naar oplossingen gekeken worden.