Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Jouw cyclus volgen: Leef gelukkiger!

Jouw cyclus volgen: Leef gelukkiger! 

Helaas heerst er vandaag de dag nog altijd een taboe over de maandelijkse ongesteldheidsperiode van de vrouw. Desondanks is de menstruatie een groot onderdeel van het leven. Door de ontwikkelingen van de afgelopen decennia wordt er veel verwacht van de vrouw. De prestatiedruk is hoog en door de opkomende gendergelijkheid worden mannelijke verwachtingen nu ook op de schouders van vrouwen neergelegd. In principe is dit geen enkel probleem. Het is voor de vrouw alleen wel heel belangrijk dat zij goed luistert naar haar lichaam en haar cyclus serieus neemt.  

Hoe neem ik mijn cyclus dan serieus?

Eigenlijk kun je de menstruatiecyclus best goed vergelijken met de vier seizoenen van een jaar. In elke fase heeft namelijk een bepaald hormoon de overhand. Door deze wisselingen van hormonen reageert je lichaam en hoofd elke week van de maand anders. Wanneer je dit verschil als vrouw ontdekt en je leert het te begrijpen kun je veel beter omgaan met de verschillende gemoedstoestanden. Je kunt zelfs je geluk en productiviteit optimaliseren, als je maar goed naar je eigen lichaam luistert. 

Vrouwen en hun winterslaap

In fase 1 van de menstruatie daalt het oestrogeen, het vrouwelijke hormoon van de vrouw, hierdoor word je moe, ben je sneller aangebrand en zitten je emoties meer in de weg. Het is tijd om goed naar jezelf te luisteren en jezelf de rust te gunnen die je nodig hebt. Wanneer je de ruimte hebt, kies er dan voor om belangrijke afspraken niet in deze week te plannen. Je lichaam is namelijk minder creatief, kan minder goed informatie verwerken en/of opslaan en minder goed luisteren. Vanaf de tweede week na je menstruatie ben je weer scherp, vol zelfvertrouwen, creatiever en kun je veel beter gefocust werken. Kies je afspraken en verplichtingen dus wijs. 

Haal meer uit het leven: 

Wanneer je ervoor kiest om bewuster naar je cyclus te leven zul je merken dat je gelukkiger bent, meer uit je werk- en sociale leven kunt halen en dat je productiever kunt werken. Naast het leven naar je cyclus kun je ook andere dingen naar je toe trekken om gelukkiger te worden. Eén van de dingen die je niet per se direct gelukkiger maken maar wel vooral het leven makkelijker maken is wat extra geld. Door bijvoorbeeld te beleggen in cryptocurrency kun je naast je baan wat extra geld verdienen. Benieuwd hoe dit werkt? Neem eens een kijkje op Anycoindirect

 

https://anycoindirect.eu/nl