Missgeen
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de kleur van je galajurk op basis van je huidskleur?

In tegenstelling tot een trouwjurken, komen galajurken in veel verschillende kleuren en stijlen! Een ding om te overwegen bij het kopen van een prom-jurk is het kiezen van een kleur die het beste bij u past. Het kiezen van de juiste prom-jurk in een kleur die flatterend is voor je huidskleur en oogkleur, zal je helpen op te vallen op prom-avond.

 

Methode 1 Uw huidtint bepalen

 

Je huidskleur is de oppervlaktekleur van je huid en is meestal het woord dat je gebruikt om je huidskleur te beschrijven (bijv. Ivoor, licht, medium, donker). De ondertoon van je huid is de kleur onder het oppervlak. Het is mogelijk om dezelfde huidtint als iemand anders te hebben, maar met een verschillende kleur ondertoon. Bij het winkelen voor een jurk moet u rekening houden met zowel de oppervlaktetint als de ondertoon.

De ondertoon wordt meestal onderverdeeld in drie categorieën: cool (roze, rood of blauwachtig), warm (geel, perzikachtig, goudkleurig) of neutraal (een mix van warm en cool).

 

 

Een manier om je ondertoon te bepalen, is door naar de kleur van je aderen te kijken. Rol je mouw op en kijk naar de aderen op je pols. Zien ze er blauw of groen uit? Als je aderen blauw lijken, heb je waarschijnlijk koele ondertoon en als ze groen lijken, heb je waarschijnlijk warme ondertoon.

 

 

Je oogkleur kan ook helpen je ondertoon te bepalen. Als je blauwe, grijze of groene ogen hebt, heb je waarschijnlijk koele ondertoon. Als alternatief, als u bruine, bruine of amberkleurige ogen heeft, heeft u waarschijnlijk warmere ondertoon.

 

 

Mensen met koele ondertonen zien er meestal beter uit in zilveren sieraden en mensen met warme ondertonen zien er beter uit in gouden sieraden. Welke voorkeur heb je voor je huidskleur?

 

 

Een andere manier om de ondertoon van je huid te achterhalen is om te zien hoe je huid op de zon reageert. Als je gemakkelijk verbrandt, heb je waarschijnlijk koele ondertoon. Als je huid bruint in de zon, heb je waarschijnlijk warme ondertoon. Het is mogelijk om een lichte huid en warme ondertoon te hebben op dezelfde manier als een donkere huid en koele ondertoon.

https://www.veaul.com