Missgeen
Image default
Gezondheid

Het proces van een ooglidcorrectie

Bij het aanvragen van een ooglidcorrectie komen er behoorlijk wat dingen bij kijken. Voordat er überhaupt iets gebeurt moet er eerst een vooronderzoek voor de behandeling komen, vervolgens wordt de operatie uitgevoerd en zijn er handelingen die na de behandeling uitgevoerd moeten worden. Als u wilt weten hoe een ooglidcorrectie nou precies werkt, dan bent u hier aan het juiste adres. Wij van Ooglift leggen dat graag aan u uit.

Vooronderzoek en de ooglidcorrectie zelf

Als allereerste wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie is echter niet afhankelijk van uw leeftijd of hoeveel uw oogleden overhangen. Als u in aanmerking komt, dan krijgt u informatie over de ooglidcorrectie en welke resultaten u van ons kunt verwachten.

De operatie zelf duurt slechts drie kwartier lang. Als eerste wordt met een viltstift het overschot aan huid afgetekend, wat als het ware gecorrigeerd wordt in een ooglidcorrectie. Vervolgens krijgt u verdoving zodat u niets van de ooglidcorrectie voelt tijdens de behandeling. Ook wordt er adrenaline geïnjecteerd zodat er minder bloedt terwijl de behandeling aan de gang is. Een laser zorgt ervoor dat eventuele lekkende bloedvaatjes dichtgaan. Uw huid wordt daarna gedesinfecteerd zodat er geen ziekteverwekkers bij het wondje kan komen van de ooglidcorrectie. Wat u te veel heeft aan spieren en huid wordt dan verwijderd, als u ook uitpuilend vet heeft wordt dat ook verwijderd. De randen van de huid die overblijven worden zodanig aan elkaar gehecht dat er geen wondreactie is, de wond goed geneest en het litteken van de ooglidcorrectie niet of nauwelijks te zien is.

Na de behandeling

U kunt in principe direct na de ooglidcorrectie weer naar huis, tenzij er nog bloedinkjes die achteraf plaatsenvinden aanwezig zijn. U krijgt geen verband om op uw ogen te doen, maar wel na een half uur oogzalf voor in de ogen. Zo wordt het branderige gevoel van de ogen na een ooglidcorrectie vermeden en de kans op een oogontsteking verkleind. De zalf zorgt er wel voor dat u een aantal uren minder goed zult kunnen zien, daarom is het verboden om zelf met de auto terug naar huis te rijden na een ooglidcorrectie. Neem dus iemand naar de ooglidcorrectie mee!