Missgeen
Image default
Management

Het gebruik van een management assessment

Overweegt u als werkgever een management assessment onderdeel te maken van de sollicitatieprocedure? Dan bent u misschien nog zoekende naar wat een goed management assessment precies inhoudt. Heeft u binnen uw bedrijf een openstaande vacature voor een managementfunctie en bent u op de korte termijn op zoek naar een geschikte kandidaat? Dan kan het inzetten van een management assessment een logische stap zijn. Het werven van de juiste kandidaat voor een openstaande vacature kan in de basis best lastig zijn. Een goed cv, een vlot gesprek, maar toch nog twijfel of iemand de management functie aankan? Maak gebruik van een management assessment.

Wat is een management assessment precies?

Een management assessment kunt u zien als een toetsing. Middels een aantal opdrachten wordt gekeken of u in staat bent een bepaalde functie te bekleden. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van vragenlijsten, het deelnemen aan rollenspellen en het maken van capaciteitentests. Het geheel van deze opdrachten wordt een management assessment genoemd. Aan de hand van de uitkomsten van deze verschillende opdrachten, wordt gekeken of u in staat bent een bepaalde management functie te bekleden. Een management assessment wordt veelal ingezet binnen een sollicitatieprocedure. Dit helpt een werkgever aanzienlijk bij het vinden van een geschikte kandidaat.

Waarom kiezen voor een management assessment?

Nu u weet wat een management assessment inhoudt, vraagt u zich misschien af of zo’n assessment nou echt nodig is. Het voeren van een sollicitatiegesprek kan veel zeggen, maar nooit zo veel als de uitkomst van een management assessment. Wanneer u zeker wilt zijn dat u een geschikte kandidaat binnenhaalt, is een management assessment echt een uitkomst. Wat als u besluit zo’n management assessment in te willen zetten? Hoe moet u dan zo’n assessment produceren? Dat is iets wat u niet zelf hoeft te doen. Er bestaan namelijk speciale bedrijven die over de juiste kennis beschikken om hét perfecte management assessment af te nemen. Ga voor een management assessment, ga voor de perfecte kandidaat!