Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Een eigen webshop starten? 3 tips om goed van start te gaan!

Webshops zijn hot! Steeds vaker shoppen mensen online en fysieke winkels beginnen ook steeds vaker een webshop om nog meer van hun producten te verkopen. Daarnaast is een webshop een hele leuk en makkelijke manier om naast je huidige baan beginnen net wat extra geld te verdienen. Een webshop beginnen hoeft niet moeilijk en duur te zijn, maar je moet wel net even weten hoe je het aanpakt. Maar hoe begin je nou een webshop? Dat lees je in deze blog!

 

Koop een domeinnaam

Een van de belangrijkste dingen als je een webshop wilt beginnen is natuurlijk een plek online: je website. Je moet een domeinnaam kopen. Een domein registreren is helemaal niet moeilijk en heb je binnen vijf minuten voor elkaar met een webwinkelsysteem. Verwerk je bedrijfsnaam in je domeinnaam om voor meer herkenbaarheid te zorgen bij je publiek.

 

Zorg voor goede productfoto’s

Productfoto’s zijn essentieel als je producten online verkoopt. In een fysieke winkel kunnen mensen producten aanraken, oppakken en van alle kanten bekijken. Terwijl op een website dit niet mogelijk is. Je wilt je publiek natuurlijk wel een goed beeld van je producten geven, dus zorg dat je voldoende goede foto’s per product online zet. Maak de foto’s zelf met een neutrale achtergrond of huur een fotograaf in om in een aantal dagen als je producten goed op de foto te zetten. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld productvideo’s maken, om een nog beter beeld te creëren voor je klanten. Dit zorgt er ook voor dat er uiteindelijk minder producten retour komen, omdat ze niet voldoen aan de verwachtingen.

 

Zorg voor online vindbaarheid

Een webshop is natuurlijk niet succesvol zonder bezoekers. Door middel van goede online marketing kun je heel veel bezoekers op je website krijgen. Probeer zoveel mogelijk kennis te vergaren over SEO, AdWords, linkbuilding en Google Analytics om bovenaan in de zoekresultaten te komen op Google. Zo kun jij ervoor zorgen dat je webshop een succes wordt. Vind je online marketing maar moeilijk? Dan kun je een marketing bureau inschakelen of een samenwerking aangaan met een freelancer. Zij hebben er veel verstand van en kunnen je bedrijf echt naar een hoger niveau tillen.

 

 

https://www.oxilion.nl/