Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Design kattenbakken tips

Het vinden van een plaats voor de kattenbak hoort bij het samenleven met een katachtige vriend, maar het hoeft niet ten koste te gaan van een goed ontwerp. De kattenbak in de open lucht zetten maakt het gebruik van het toilet gemakkelijk voor de kat, maar is niet ideaal voor alle anderen in huis. Maar is het een goed idee om de kattenbak te verstoppen in een kast? De meningen lopen uiteen.

Er zijn verschillende oplossingen om dit onooglijke accessoire voor huisdieren, de kattenbak, te verbergen. Door een verborgen kattenbak te maken, voorkom je ongewenste kattenbakvulling, stank en rommel in huis en krijgt je kat een eigen plek om zijn behoefte te doen.

Design kattenbak op een creatieve onzichtbare manier:

Met een uniek design kun jij de kattenbak in je woning of appartement verbergen. Op deze manier is je ruimte minder ook minder vuil en hangt er geen lastige geur meer. 

Installeer een kattenluik in de garderobekast

De eenvoudigste manier om een kattenbak te verbergen is door te zoeken naar meubelstukken die je al hebt, maar nauwelijks of niet gebruikt wordt. Als je een kattenluik zoekt dat voor dit doel kan werken, zorg er dan voor dat het op een dun paneel kan worden geïnstalleerd.

Drapeer stof rond een eindtafel

Als je dit project uitvoert, zorg er dan voor dat je een bijzettafeltje kiest dat gemakkelijk over de top van je bestaande kattenbak past. Hoe meer ruimte je hebt, hoe kleiner de kans dat de kattenbakvulling overal terechtkomt. Zet het kattenluik op de bovenkant van een kast

Veel katteneigenaren kiezen voor een kattenbak met een ingang aan de bovenkant in plaats van aan de zijkant. Een van de redenen hiervoor is dat de ingang aan de bovenkant het minder waarschijnlijk maakt dat er kattenbakvulling buiten de kattenbak terechtkomt.

Maak een kattenloop om overtollig kattenbakvulling te verwijderen

Heb je een hekel aan elk spoor van kattenbakvulling in huis? Zo ja, dan kunnen er extra voorzorgsmaatregelen worden genomen. Door een kattenbak met twee niveaus te maken, kun je de kattenbakvulling op de pootjes van jouw kat beter onder controle houden. Een gaasachtige katten gang vangt overtollig strooisel op wanneer de kat zich een weg baant buiten de kattenbak. 

Houten korrels voor de kattenbak

Elke katten ouder weet dat de verkeerde kattenbakvulling een groot probleem kan zijn. Katten zijn nu eenmaal kieskeurig wat hun toilet betreft, en dat is begrijpelijk: een kattenbakvulling die niet geschikt is voor jouw trouwe viervoeter kan leiden tot ongelukjes en slecht kattenbakgedrag. Je wilt ook een oplossing die makkelijk met een kattenbak schepje te scheppen is. Niet overal in huis rondslingert en helpt geurtjes te verminderen. Het is ook goed om te kijken naar het materiaal van de kattenbakvulling (er zijn verrassend veel opties!) en of het klontert of niet.

Veel mensen hebben ontdekt dat houtkorrels in de kattenbak een prima vervanger zijn voor de traditionele kattenbakvulling van klei. Houtkorrels zijn gemaakt van samengeperste houtvezels. 

Redenen waarom je zou kunnen overstappen zijn onder andere:

  • De gezondheid van jouw kat:

Je kat likt zijn pootjes om schoon te blijven. Als hij daarbij klonterende kattenbakvulling binnenkrijgt, kan dat pijnlijke verstoppingen van het maag-darmkanaal veroorzaken.

  • Gemakkelijke geurbestrijding:

Veel katteneigenaren hebben gemerkt dat klei geurtjes niet goed absorbeert. Dit kan onaangenaam zijn voor jou en je gasten. Houtkorrels hebben een frisse, houtachtige geur. Houtpellets kunnen geuren absorberen en veel katteneigenaren zijn van mening dat houtpellets heerlijk ruiken.

  • Houtkorrels zijn licht van gewicht:

Klei kattenbakvulling is zwaar en kan het schoonmaken van de kattenbak tot een serieuze klus maken. Houtkorrels zijn licht van gewicht en veranderen in pluizig zaagsel als ze nat worden. Dit betekent dat het schoonmaken van de kattenbak met minder zwaar tilwerk gepaard gaat.

 

Het is belangrijk om goed te observeren. Als jouw kat niet goed reageert op de verandering of stopt met het gebruik van de houtkorrels ten gunste van ergens anders heen te gaan, is het waarschijnlijk tijd om de traditionele klei kattenbak terug te brengen. Vanaf daar kun je het proces opnieuw beginnen. Volwassen katten kunnen resistent zijn tegen verandering, en het kan een paar keer nodig zijn om het proces goed te doorlopen.