Missgeen
Image default
Onderwijs

Cultuurdag als Jaarafsluiting

Cultuurdag als jaarafsluiting

Over een paar maanden is het al weer zo ver, de jaarafsluiting van dit school jaar. Een ander jaar als we gewend waren, al helemaal voor de leerlingen van uw middelbare school. De leerlingen hebben online lessen gevolgd, moesten zich houden aan nieuwe regels en sommige hebben een bijzonder examenjaar. Voor u en uw leerlingen heeft dit jaar meer moeite en energie gekost als normaal, dat geeft alleen maar meer reden om het jaar zo leuk mogelijk af te sluiten. 

Een cultuurdag is een hele leuke optie als jaarafsluiting, tijdens een cultuurdag worden leerlingen uitgedaagd om aan de slag te gaan met het leren van nieuwe dingen. Afhankelijk van de wens van de school kan een cultuurdag gericht worden op een specifieke discipline of verdeeld worden over meerdere disciplines. Voor een school kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een cultuurdag als jaarafsluiting te organiseren die zich richt op het maken van beeldende kunst. Veel leerlingen zullen nog maar weinig kennis en ervaring hebben met beeldende kunst, om als jaarafsluiting samen lekker met je handen bezig te zijn is dan een heel leuke idee. Kleinkunstig organiseert al jaren cultuurdagen en weet als geen ander wat wel werkt en wat niet werkt voor uw leerlingen. Kleinkunstig werkt altijd samen met de beste workshopdocenten die weten hoe ze uw leerlingen moeten enthousiasmeren en uit te dagen. 

Cultuurdag beeldende kunst

Een cultuurdag die zich richt op beeldende kunst daagt de leerlingen uit om de hele dag aan de slag te gaan met hun handen. Leerlingen kunnen er voor kiezen om bijvoorbeeld graffiti workshops te volgen, aan de slag te gaan met etsen of het maken van hun eigen animatie video. De school heeft 2 opties, of zij beslissen welke workshops er gevolgt worden door de leerlingen of de leerlingen zijn zelf vrij om te kiezen welke workshops ze willen volgen doormiddel van een inschrijving. 

https://www.kleinkunstig.nl/cultuurdag/