Missgeen
Image default
Aanbiedingen

Belangrijke dingen om aan te denken bij cryolipolyse

Cryolipolyse is een van de meest innovatieve en een hele veilige methode om vetcellen te laten verdwijnen. Door deze cellen te bevriezen, ben jij verzekerd van een prachtig figuur dat dankzij het bevriezen minder overtollige vetcellen kent. Het is dus de ideale manier om van vetophopingen op bepaalde plekken te komen die met afvallen en sporten niet lijken te kunnen verdwijnen. Echter is het wel belangrijk om bij deze behandeling rekening te houden met een aantal zaken. In deze blog komen de belangrijkste dingen waar je aan moet denken aan bod!

 

Niet voor iedereen geschikt

Hoewel de behandeling heel effectief is bij personen met een gemiddeld BMI – tussen de 18,5 en de 25 – is deze behandeling helaas niet geschikt voor mensen met veel overgewicht of obesitas. Ook voor mensen met lipoedeem, zenuwaandoeningen, chronische pijn aandoeningen, eczeem of psoriasis is deze methode ongeschikt. Het is daarom van tevoren heel erg belangrijk om eerst informeren bij de behandelaar bij welke ziektebeelden, ervaringen of medische voorgeschiedenis deze behandeling wel of niet geschikt is. Daarnaast moet het lichaam tegen kou kunnen. Bij wintertenen of aandoeningen waarbij kou een heftige reactie kan veroorzaken is cryo lipolyse uiteraard niet aan te raden.

 

Meerdere sessies nodig

Hoewel de behandeling uiteindelijk vaak leidt tot een prachtig resultaat, zijn er wel verschillende sessies nodig om verzekerd te zijn van een mooi figuur. Hier moet dus van tevoren rekening mee gehouden worden omdat het zowel invloed heeft op de kosten en de tijd. Tussendoor moet er namelijk een wachttijd ingecalculeerd worden omdat het lichaam tussendoor eerst alle bevroren vetcellen moet afvoeren voordat het over kan gaan op het opnieuw bevriezen van vetcellen.

 

Kleine risico’s

Cryolipolyse is een hele veilige methode waarbij risico’s heel beperkt zijn. In vergelijking met ingrepen zoals liposuctie hoeft er veel minder rekening gehouden te worden met bepaalde effecten of consequenties tijdens en na de behandeling. Ondanks dat zijn er wel risico’s op bepaalde effecten zoals tijdelijke roodheid, gevoelloosheid, jeuk, spierkrampen en blauwe plekken. Gelukkig verdwijnen deze klachten heel snel en is hierna het resultaat zichtbaar!

 

Deze behandeling is echt een innovatieve en waardevolle aanvulling aan het standaard aanbod huid- en lichaamsbehandelingen. Ben jij benieuwd hoe je deze behandeling kan inzetten in jouw huidverzorging kliniek of met welke apparaten dit gedaan kan worden? Ontdek de mogelijkheden bij Laservison!

 

https://www.laservision.nl/bodycontouring/cryolipolyse/