Missgeen
Image default
Beauty en verzorging

4 gouden tips voor het uitkiezen van de perfecte trouwschoenen

Als je zoekt op “trouwschoenen dames”, krijg je allerlei soorten trouwschoenen voorgeschoteld: trouwschoenen met hoge hakken, trouwschoenen met glitters, rode schoenen, witte schoenen, noem maar op! Maar welke trouwschoenen passen nu echt bij jou? In deze blog vind je 4 gouden tips om daar achter te komen.

Tip 1: Kijk naar de locatie

Als je gaat trouwen in het witte zand, is het misschien niet handig om naaldhakken aan te hebben. Het is dan ook belangrijk om bij het uitkiezen van geschikte trouwschoenen naar de locatie te kijken. Bij een bruiloft buiten in het bos of op het strand is het misschien beter om voor een lage blokhak of trouwschoenen dames met sleehak te gaan. Bovendien bestaat er bij een bruiloft buiten een grotere kans dat de schoenen vies worden. Sommige materialen zijn daarom meer geschikt voor buiten dan andere materialen. Leer is bijvoorbeeld niet erg besmettelijk en makkelijk schoon te maken. Satijn of suède daarentegen kun je misschien beter voor binnen bewaren, net zoals hoge naaldhakken.

Tip 2: Match ze met je jurk

Het zou natuurlijk mooi zijn als de schoenen een beetje bij je jurk passen. Alhoewel, als dit niet het geval is en je vindt de schoenen leuk en comfortabel, moet je vooral voor dat paar gaan natuurlijk. Wil je wel dat de schoenen matchen met de jurk, kijk dan naar materiaal en structuur. Heb je bijvoorbeeld een vrij drukke jurk met kant, dan zijn effen schoenen misschien wat passender. Heb je een wat effenere jurk, dan zijn opvallende schoenen misschien juist leuk. Denk hierbij aan een kleurtje of een patroontje op de schoen. Let er vooral ook op dat de lengte van de jurk goed is in combinatie met de schoenen. Het zou vervelend zijn als je tijdens de ceremonie op je eigen jurk stapt omdat deze te lang is.

Tip 3: Wissel twee paar af

Ben je nou groot fan van high heels, maar zie je het niet zitten om hier op je grote dag de hele dag op rond te lopen? Misschien kun je dan overwegen om voor twee paar trouwschoenen te gaan: één paar hoge hakken voor tijdens de ceremonie en voor op de foto’s en één paar comfortabele schoentjes voor de rest van de dag. Op die manier kun je de show stelen met je killer heels, maar kun je je voeten voor de rest van de dag besparen.

Tip 4: Kijk goed naar de kwaliteit

Je wilt natuurlijk geen zere voeten krijgen op je grote dag of nog erger: een hak verliezen. Vandaar dat het belangrijk is om naar de kwaliteit van de trouwschoenen te kijken. Dit kun je doen door naar de afwerking, het materiaal, de pasvorm en het draagcomfort te kijken. Ook kun je aan de schoen ruiken. Als de schoen erg chemisch ruikt, betreft het vaak een schoen gemaakt van materialen van een mindere kwaliteit. Ook kun je kijken of de zool goed te buigen is. Zodra deze soepel is, kun je er vaak ook comfortabel op lopen. Neem verder genoeg de tijd om de trouwschoenen te passen. Loop eens een paar keer op en neer en voel of er geen drukplekken zijn als je de schoenen aanhebt. 

Hopelijk heb je nu een beter idee van hoe je de perfecte trouwschoenen kunt uitkiezen. Natuurlijk is het het belangrijkst dat je je er comfortabel in voelt. Succes met shoppen!