Missgeen
Image default
Verenigingen

Wat is studiekeuzecoaching?

Naast het zoeken naar studies heb je soms gewoon wat hulp bij studiekeuze nodig. Dit is helemaal niet gek of raar. Je hebt namelijk een heel groot aanbod aan studies die je allemaal moet doorspitten om te zoeken naar jouw eigen perfecte studie. Dat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Jouw studiekeuze Amsterdam kan nog weleens lastig worden. Gelukkig bestaan er hulpjes die jou bij deze keuze kunnen bijstaan en kunnen helpen. Een voorbeeld daarvan is studiekeuzecoaching. Maar is studiekeuzecoaching wel wat voor jou? De vraag ‘Wat is studiekeuzecoaching?’ wordt hieronder beantwoord zodat je zelf kan bepalen of dit wat voor je is of juist totaal niet. 

Definitie en toelichting studiekeuzecoaching 

Wanneer je kiest voor studiekeuzecoaching, kies je voor een manier van werken dat zeer diepgaand is. Er worden namelijk aan jou één of meerdere coaches gekoppeld die er alles aan gaan doen om jouw studiekeuze zo goed mogelijk uit te laten pakken. Een studiekeuzecoach zal jou proberen te leren kennen op de meest natuurlijke manier. Dit doen ze door een gesprek met je aan te gaan. Het gaat hier om een echt gesprek en niet om een soort interview. Er worden namelijk niet meteen vuurballen op je afgegooid met diepe lastige vragen. Daar heb je namelijk helemaal niets aan. 

Een coach die jou kent 

Aan de hand van meerdere gesprekken zal een coach langzamerhand een goed beeld van je schetsen over jezelf en je eigen toekomst. Hierdoor lijkt het alsof de coach je echt kent als een vriend. Een coach zal er alles aandoen om jouw studieadvies zo discreet en concreet mogelijk terug te geven. Hoewel het natuurlijk lastig kan zijn om je bloot te geven bij een onbekende studiekeuzeadviseur, is het wel één van de meest populaire opties wanneer het gevalletje van studiekeuze zich roept. Een coach zal je sneller dan je denkt door en door kennen. DIt kan ook wel een schrikbarend zijn. 

Onbekende studies komen naar boven 

Je zult ook merken dat er studies naar boven komen die voor jou helemaal onbekend zijn. Eigenlijk is dat alleen maar een goed teken. Wanneer je namelijk een studie als advies krijgt die je zelf allang had gezien, is de uitwerking van een studiekeuzecoach wat minder en dat kan balen zijn. Een onbekende studie kan dus wel echt volledig bij je passen omdat het simpelweg ontzettend goed aansluit bij jou en je profiel. Lees je dus vooral verder in over studiekeuzecoaches.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze-amsterdam/