Missgeen
Image default
Beauty en verzorging

Verschillende soorten huidbehandelingen

De huid is een orgaan, net als de hersenen, maag en hart. Ook al is je huid het grootste orgaan in je lichaam, het is eenvoudig om het als vanzelfsprekend te beschouwen. Tenzij er een probleem is, geeft u uw huid misschien niet veel aandacht. Uw huid vervult echter een cruciale functie. Je huid werkt onvermoeibaar om je te beschermen. Je huid beschermt je tegen ziektes door infecties buiten je lichaam te houden. Door goed voor je huid te zorgen, ondersteun je het functioneren van je huid. Bovendien zal huidtherapie problemen zoals rimpels en mogelijk huidkanker in de toekomst helpen voorkomen. De sociale en psychologische voordelen van een goede huidverzorging zijn enorm. Het maakt een geweldige eerste indruk. Laten we eens kijken naar enkele soorten huidbehandelingen die u kunt doen.

Een microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie werkt om lichtere acnelittekens en ouderdomsvlekken te verwijderen. De procedure is een van de adequate rimpelbehandelingen. Dit komt omdat het snel gedaan wordt in een huidverzorgings kliniek. Een handapparaat wordt door de arts gebruikt om kleine kristallen op het huidoppervlak te spuiten. De kristallen verwijderen de buitenste lagen van de huid en zuigen ook de kristallen en dode huidcellen eruit. Voor de uitroeiing van rimpels en andere huidbehandelingen aangeboden door microdermabrasie, kan meer dan één procedure nodig zijn.

Laser resurfacing en huidverjonging

De buitenste lagen van de beschadigde huid worden verwijderd door middel van laser skin resurfacing. In de diepere huidlagen stimuleert de laser resurfacing techniek de groei van nieuwe huidcellen en collageen. Rimpels en fijne lijntjes in het gezicht en de hals kunnen nu worden verminderd of verwijderd met laser resurfacing. Ook wordt infrarood licht gebruikt in geavanceerde procedures voor het verminderen van rimpels om de huid strakker te maken zonder operatie. De huid lijkt strakker als gevolg van de afgifte van warmte door het laserlicht aan de lagen onder de opperhuid. Door het ontbreken van verdoving, het ontbreken van een scalpel en het uitblijven van downtime, zien veel patiënten de operatie als een goed alternatief voor de standaard facelift.

De warmte 

Thermage is een niet-exfoliërende cosmetische verjonging procedure. Het wordt gebruikt om de huid strakker te maken en de hals- en gezichtscontouren te verbeteren. Deze esthetische verbeteringen worden bereikt met een radiofrequentie apparaat. Dit apparaat wordt over het gezicht gebracht, met de punt in contact met het huidoppervlak. De gecontroleerde radiogolven van het apparaat verwarmen de diepere huidlagen en bevorderen de synthese van nieuw collageen. Je huid wordt hierdoor gladder. Thermage kan alle huidtypes behandelen en kent geen downtime, in tegenstelling tot laserbehandelingen.