Missgeen
Image default
Vakantie

Scandinavië: outdoors, kleuren en vakwerk

Als ik aan Scandinavië denk, dan denk ik aan wilde bossen, helderblauwe meren, grote beren, slingerende rivieren. Ik denk dan aan kanoën, aan sauna’s na ijsbaden in de natuur, ik denk aan trektochten te voet door de bossen heen, ik denk aan kampvuurtjes en aan slaapzakken. Kortom, Scandinavië is bijna een synoniem voor prachtige natuur geworden. Er wonen relatief weinig mensen, Scandinavië is helemaal niet dichtbevolkt, zeker als je het vergelijkt met Nederland. Mede daardoor is de natuur er nog steeds echt heel zuiver en rauw. De lucht is er niet vervuild en in het water kan je de vissen zien zwemmen.

 

Als ik aan Scandinavië denk, dan denk ik ook aan kleuren. Ik denk aan Zweeds rood, loodgrijs, gebroken wit, Victoria groen, zomers blauw en Zweeds geel. Overal in Scandinavië zal je deze prachtige Scandinavische kleuren tegenkomen. Ze zijn een soort herkenningspunt geworden. En ook andersom, alles dat in een van die mooie kleuren geverfd is, krijgt gelijk een hele andere uitstraling. Je kan van alles in de scandinavische stijl verven om zo je herinneringen aan die mooie landen een beetje vers te houden. Knap bijvoorbeeld je tuinhuisje op en verf het dan gelijk. Een leuke combinatie is bijvoorbeeld Zweeds rood op de vlakke stukken en dan gebroken wit op de kozijnen en in de deur. Een andere combinatie die er erg vrolijk uitziet, is loodgrijs in de kozijnen en zomers blauw op de zijkanten. Ook aan de binnenkant kan je dit kleurenschema aanhouden.

 

Als ik aan Scandinavië denk, dan den ik ook aan echte vakmannen die met de grootste precisie en vakkundigheid hout verven of steigerhout beitsen. Nergens wordt het hout zo mooi en goed bewerkt als in Scandinavië. De landen zijn misschien vaak koud, het is er duur en er zijn veel muggen als het eindelijk een beetje warm is, maar toch zijn het de gelukkigste landen in de wereld.

https://www.moosefarg.nl/