Missgeen
Image default
Woningen

Lexwonen kan iedereen aan een huis helpen

Het gebeurd niet zo heel vaak dat iemand alles wil lezen van een bank of financieel adviseur. Kijk je echter op de website van Lexwonen dan val je van de ene in de andere verbazing. Omdat veel huizenzoekers geen woning kunnen kopen in de huidige woningmarkt heeft lexwonen het anders aangepakt. Lexwonen regelt hypotheken zoals: 

 1. Hypotheek met broer of zus
 2. Hypotheek samen met ouders
 3. Met vrienden een hypotheek 

Verder geeft lexwonen een blik op: 

 1. De huizenmarkt
 2. Over huizenprijzen
 3. Prognose van de hypotheekrente
 4. Hoger bieden of lager bieden op een woning 

Hierdoor kan je zelf kiezen of je wel of niet moet kopen. Het is voor iedereen persoonlijk of hij beter wel of niet een huis kan kopen. 

Voor iedereen betaalbaar wonen  

Omdat een huis kopen voor veel samenwoners al niet mogelijk is laat lexwonen zijn klanten een huis kopen met 4 personen. Een hypotheek met broer of zus is dagelijkse kost voor lexwonen. 

Vooraf alles geregeld door Lexwonen 

Voor een hypotheek met broer of zus kan u meestal niet bij de bank terecht. Lex Wonen regelt een woningwaarde indicatie, eventueel het bod, hypotheek, taxatie en de notaris zodat u eindelijk uw eerste eigen huis kan kopen! Lexwonen is 7 dagen per week bereikbaar voor een broer zus hypotheek.

Maximaal lenen met broer of zus

Het bedrag dat u aan hypotheek kan krijgen met broer of zus mag nooit hoger zijn dan de taxatiewaarde van het huis. Hoger bieden dan de woningwaarde kan wel maar dan zal u als broer of zus zijnde met eigen geld of overwaarde het restant moeten betalen.

Makkelijk en snel geregeld 

Zonder stres een hypotheek afsluiten samen met broers of zussen is een mooie investering voor de toekomst. Allemaal onder één dak wonen en samen ingeschreven staan is verplicht. Er zijn bijna geen banken die hypotheken tussen familieleden onderling doen, en al helemaal niet met 4 personen.

Samen met ouders een huis kopen 

Een huis kopen met ouders is de meest geregelde hypotheek sinds 2021. Zijn er geen broers of zussen dan komt steeds vaker het idee naar boven om samen met ouders een huis te kopen. 

Hoe kunnen we samen met ouders een huis kopen? 

Eerst gaan ze berekenen hoeveel iedereen kan lenen. Hebben jullie al een huis op het oog? Pas op met een huis kopen. Ga eerst kijken of jullie wel kunnen kopen. Daarna pas gaan bezichtigen. Lexwonen gaat kijken of de hypotheek haalbaar is. Vaak moeten of de ouders of het kind hun huidige woning nog verkopen.

Lexwonen berekent de overwaarde en regelt makelaars voor de verkoop van de woning. Ook regelen zij de taxateurs voor taxatiewaarde aan te kopen huis en voor taxatie huidige woning als die er is. Let op! Samen met ouders een huis kopen betekent ook dat je samen onder één dak moet wonen. Dus ook hier is samenwonen verplicht!

Uiteraard mag jij ook alles zelf regelen echter Lexwonen.nl vindt het belangrijk dat er ook contact is met de verkopend makelaar i.v.m. de opbrengst. Ook willen zij het tempo er inhouden zodat een huis kopen tussen ouder en kind vlot loopt.

Als er twee huizen verkocht moeten worden?

Moeten er 2 woningen verkocht worden, omdat de nieuwe woning die ouders met kinderen gaan kopen anders niet haalbaar is? Je krijgt op één huis een overbruggingshypotheek. Die andere woning moet je dus eerst zien te verkopen alvorens jullie samen met ouders een ander huis gaan kopen. Belangrijk in deze is dat alles vooraf wordt overlegt.

Moeten er 2 huizen verkocht worden let dan op met de koopakte. Op 1 huis krijg je een overbruggingshypotheek, opgelost. Als die andere woning eerst verkocht moet worden omdat je dat geld nodig hebt of omdat anders de hypotheek niet past, houdt dan ruimte met het financieringsvoorbehoud. Zegt u tijdens het biedingsproces niets dan vult de verkopende makelaar het in. U komt dan tijd te kort. Ga nooit zelf aan de slag met een ouder en kind hypotheek voor 4 personen. Ook niet in een tijd dat woningen snel verkocht zijn. Betrek lexwonen in het gehele traject.

Informatiegesprek samen met ouders een huis kopen

Wilt u meer informatie? U kan een informatiegesprek aanvragen 7 dagen per week. Uiteraard is een hypotheekberekening vooraf maken gratis. Vanzelfsprekend  is de uitkomst van de hypotheekberekening voor 4 personen onder voorbehoud.

Met vrienden een huis kopen

Met 4 vrienden een huis kopen gebeurd steeds ook steeds vaker. Let wel goed op. Ook hier geld dat je dus samen met alle vrienden onder één dak moet wonen. Niemand kan zo maar het huis verlaten. Krijgt iemand dus een vriend of vriendin en wil hij of zij de deur uit? Meestal moet de woning dan verkocht worden omdat iedereen recht heeft op de overwaarde. Let op het kan ook restschuld zijn. Bespreek vooraf een vast termijn en maak goede afspraken.

Notaris belangrijk indien u samen met vrienden koopt

Overweegt u om samen met uw vrienden een huis te kopen dan raden wij u aan om vooraf een notaris te bezoeken. Er moeten veel zaken geregeld worden. Het is van belang dat iedere koper weet hoe de zaken in elkaar steken. Stel dat iemand komt te overlijden hoe gaat het dan met de woning?

Ongelijke inbreng eigen geld

Als u met vrienden een huis koopt dan heeft u meestal eigen geld nodig voor de kosten. Vaak geeft brengt een ieder een ander bedrag in. Het ongelijk inbrengen van eigen geld moet beschreven worden. Ga altijd voordat u met vrienden gaat kopen naar een notaris voor advies.

Betaalbaarheid bij ziekte en overlijden

Met name als u samen met vrienden een huis koopt is het van belang dat bij ziekte, WW en overlijden alles goed geregeld is. Wilt u dit niet geregeld hebben dan regelen wij geen hypotheek.

Lex van de Straat Wonen en de werkzaamheden

Bent u benieuwd naar Lexwonen.nl en zijn specialistische werkzaamheden? Kijk op de thuispagina van LexWonen.

Ga altijd naar een notaris

Wij adviseren dus alle vriendengroepen om vooraf advies in te winnen bij een notaris. Laat belangrijke zaken omschrijven. Ook voor het fiscale gedeelte raden wij u aan om een fiscalist te raadplegen.

Samen met vrienden een hypotheek

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heeft u samen met uw vrienden nog vragen?  Bel lexwonen gerust over alle werkzaamheden als u met vrienden een huis wil kopen.  

 Blik op de huizenmarkt 

Is een crash op de huizenmarkt erg als je teveel betaald hebt? Misschien wel misschien niet.  Betaal je netjes 30 jaar lang de premie dan ben je er vanaf. Huidige woningmarkt vraagt wel veel van je huwelijk, gezondheid en geduld. Gaan jullie nu scheiden met een duurdere woning? Het probleem dat ieder een andere woning moet kopen is kansloos. Ook de verkoop in die prijsklasse wordt lastig. Ook als je geen werk hebt en je kan de woning niet meer betalen dan wordt de restschuld binnenkort een probleem.

Woningmarkt nieuwbouw wordt catastrofaal

Wil jij nieuwbouw kopen dan wordt dit steeds lastiger in de huidige woningmarkt. Je spreekt met de bank een maximale hypotheek af die past bij de aannemingssom van die woning. Dat is bij nieuwbouw de koop aanneemsom. Door de inflatie stijgen de prijzen binnen de bouwwereld maandelijks. Wie moet die prijsstijgingen betalen. Het bouwbedrijf zal deze kosten bij de koper neerleggen en vastleggen in de overeenkomst. Je moet dan wel beschikken over veel eigen geld. Bouwbedrijven willen meestal dit risico niet lopen of ze houden nu al rekening met een forse prijzenstijging. De huizenmarkt is lastig te begrijpen. Kinderen gaan massaal samen met ouders een huis kopen zodat riant wonen toch mogelijk is.

Huizenprijzen

Een prognose van de huizenprijzen op de huidige huizenmarkt zijn plotseling gewijzigd. Omdat Israël gas levert aan Europa zal er rust komen op de wereldmarkt. Hierdoor zal de inflatie lager worden waardoor de hypotheekrente weer gaat dalen. Hierdoor kan er meer geleend worden voor een huis. Huizenprijs zal dalen. Media praten over een afkoeling maar lexwonen praat over een afslachting in de komende maanden. Het afsluiten van de gaskraan naar Nederland door Rusland (Gazprom) per 31 mei 2022 is plotseling geen issue meer. Terugkijkend de laatste 10 dagen heb ik het volgende waar genomen:

 1. Minder eigen geld nodig om te overbieden omdat de taxatiewaarde richting het bod gaat
 2. Ontwikkeling huizenprijzen 2022 dalen sinds juli 2022
 3. Een biedcertificaat met al jouw gegevens een must is om te kunnen kopen
 4. Er zijn gemiddeld 75% minder bezichtigingen waardoor huizenprijzen dalen

Banken voorspelden 7% inflatie.  Lexwonen verwachtte een inflatie van 9,5%. Op 4 mei 2022 was de inflatie zelfs 10% .  Als de inflatie stijgt dan stijgen de hypotheekrentes langzaam mee. De hypotheekrentes zullen voorlopig niet meer stijgen. Bezichtigingen zijn met 75% afgenomen waardoor de huizen goedkoper worden.

Dalende huizenprijzen

Voor het eerst dalen de woningprijzen of stijgen ze minder hard tot 15 juni 2022. Er staan meer woningen te koop in het 1e kwartaal van 2022 dan het laatste kwartaal 2021.  Nu de woningmarkt afkoelt hoef je minder of helemaal niet meer te overbieden. Het rare is dat taxateurs nog wel hoog taxeren.

https://lexwonen.nl/