Missgeen
Image default
Zorg

Je armen goed laten bewegen

Je armen goed laten bewegen

 

Het is belangrijk om je armen goed te laten bewegen, want ze zijn een essentieel onderdeel van bijna alles wat we doen. Rek en strek oefeningen kunnen hierbij helpen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je spieren flexibeler worden en dat kan helpen om blessures te voorkomen. Een simpele oefening is je arm recht voor je uitstrekken en dan je hand naar achteren buigen. Je kunt ook je arm over je borst leggen en met je andere hand lichtjes drukken. Doe deze oefeningen elke dag een paar keer en je zult merken dat je armen soepeler worden. Bij physiotherapie IJsselstein kunnen ze je meer van dit soort oefeningen laten zien.

 

Je armen laten nakijken

 

Soms kan het gebeuren dat je ondanks het rekken en strekken toch last krijgt van je armen. Misschien heb je te veel getild, een verkeerde beweging gemaakt, of beginnen je spieren gewoon wat stijf te voelen. In dat geval is het een goed idee om je armen te laten nakijken. Dit kan bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in armen en handen. Ze kunnen kijken of er iets mis is, je advies geven over wat je het beste kunt doen, en je eventueel behandelen. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen, dus als je pijn hebt of als je beweging beperkt is, wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp.

 

Oefeningen voor de armen

 

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen om je armen sterk en gezond te houden. Bijvoorbeeld, je kunt gewichten tillen om je armspieren te versterken. Dit hoeven geen zware gewichten te zijn, zelfs lichte gewichten kunnen al effect hebben als je de oefeningen regelmatig doet. Je kunt ook oefeningen doen met weerstandsbanden. Dit zijn lange, elastische banden die weerstand bieden als je eraan trekt. Ze zijn ideaal voor arm- en schouderoefeningen. Bij physiotherapie IJsselstein kunnen ze je laten zien hoe je deze oefeningen op de juiste manier doet. 

https://www.moventes.nl/