Missgeen
Image default
Zakelijk

Het leuke van een Percussie workshop

Een percussie workshop is een geweldige manier om je muzikale vaardigheden te verbeteren en je kennis van de muziekwereld uit te breiden. Of het nu gaat om beginners of ervaren musici, er is voor iedereen iets te leren in een goede workshop! In deze blogpost zullen we ingaan op wat er zoal besproken wordt tijdens een percussieworkshop en waarom ze zo’n belangrijke investering kunnen zijn voor jouw muzikale reis. Percussie is het spelen van ritme en grooves op verschillende instrumenten zoals drums, shakers, tamboerijnen, bekkens en andere slaginstrumenten.  

Tijdens een percussie workshop leer je de basisbeginselen van percussie, zodat je meteen aan de slag kunt met het maken van muziek. Je leert hoe je ritmes moet combineren om interessante patronen te creëren; wat voor soort stokken er bestaan en welke toonhoogte ze produceren; hoe verschillende percussie-instrumenten kunnen worden gebruikt om muziek te maken; en hoe je het ritme kunt combineren met andere instrumenten. 

Waarom je juist een workshop moet volgen 

Een goede workshop biedt ook de mogelijkheid om meer te leren over verschillende stijlen van percussiemuziek, waaronder jazz, funk, salsa en Afrikaanse percussie. Je leert hoe je patronen moet ontwikkelen die voldoen aan elke specifieke stijl en wat er nodig is om echt deel uit te maken van een percussiegroep. Je leert ook de technieken die nodig zijn om complexe patronen te produceren, zoals het gebruik van verschillende toonhoogtes en ritmes, of het combineren van twee instrumenten in één stuk muziek. Niet alleen leer je hiermee de stappen van Percussie kennen. Ook zal je merken dat je dit met vrijwel iedereen kunt beleven.

https://dununba.nl/workshops/braziliaanse-percussieworkshop/