Missgeen
Image default
Muziek

Het is weer helemaal in; vinyl platen

Vele zijn opgegroeid met nieuwe vinyl platen. Door de snelle groei van technologie zijn we het natuurlijk een beetje vergeten over tijd, maar de afgelopen jaren maken vinyl platen weer helemaal een comeback. Dit komt vaak door het mooie authentieke geluid van een platenspelers. En misschien doen vinyl platen vele denken aan een wat simpelere tijd waarbij je erg je best moest doen het juiste album te vinden. Dit is nu natuurlijk veel makkelijker geworden door spotify, je kan gewoon alles op je telefoon zetten. Maar dit heeft natuurlijk niet dezelfde charme als vinyl platen waarbij je misschien wat meer moeite moet doen om het juiste nummer te vinden. Vinyl platen worden ook vaak gebruikt als een soort decoratie van het huis. Vele hadden nog hun oude platenspeler en hun oude vinyl platen. Het is natuurlijk leuk om hier soms nog naar te kijken, een soort vage herinnering van de muziek die je vroeger luisterde. 

Vinyl platen worden nu vaak ook gemaakt door hedendaagse artiesten, zo kan je een gemengde collectie hebben. Want je vindt natuurlijk sommige nummers van vroeger niet meer zo leuk, of je hebt ze veelte vaak gehoord. Zo kan ook de hele familie meedoen in de vinyl platen collectie. Je kinderen kunnen het natuurlijk heel erg suf vinden, die oude muziek die jij vroeger luisterde. 

Gezellig

Vinyl platen luisteren met de familie is natuurlijk heel erg gezellig. Door het mooie authentieke geluid ontstaat er erg veel sfeer. Het kan ook leuk zijn voor verschillende gelegenheden. Zo kan je bijvoorbeeld met je vrienden oude vinyl platen luisteren die je vroeger ook al luisterde. Wat ook erg leuk is aan vinyl platen is dat je je platen kan uitlenen of misschien zelfs wel even van platen kan ruilen. Zo heb je een gedeelde ervaring met je vinyl platen en kunnen jullie er samen over praten. Dit is natuurlijk heel erg gezellig. 

Vinyl platen zijn naast nostalgisch ook heel erg hip en verfrissend. Iedereen kan ervan mee genieten.