Missgeen
Image default
Toerisme

De wandeling van Ninglinpo

Een van de mooiste routes in de Belgische Ardennen. Deze route leidt wandelaars door het prachtige groene heuvellandschap rond Ayvailles langs de Ninlinspo, een bergrivier in de provincie Luik. Een aanrader voor iedereen die naar de Ardennen komt.

Ning Lin-wat …? ! Ja, Ninglinpo is de enige bergrivier in ons land, en het is ook de naam van het wandelpad erlangs. Dit is zonder twijfel een van de mooiste wandelroutes die je in de Belgische Ardennen kunt maken. Elke eigen gewogen wandelaar moet Ninglinpo minstens één keer passeren.

In ieder geval is het aan te raden om een ​​kaart te kopen voordat je begint te lopen. Dit geldt voor alle renteverhogingen in de regio. Weet waar je vertrekt, de pijlen die je moet volgen, de lengte van de route … op deze manier kun je altijd met een gerust hart vertrekken, zonder afhankelijk te zijn van de batterij van de telefoon of internet.

Het startpunt van de Ninglinspo wandeling is een parkeerplaats aan de weg tussen Remouchamps en Stoumont, het dorp ligt in een dorpje genaamd Sedoz (ook wel de straat genoemd). Dit zal even duren, maar om het u gemakkelijk te maken, controleert u hier de GPS-coördinaten: 50.468609, 5.74354. De wandeling zelf voert je door het prachtige deel van de Belgische Ardennen. De regio’s Aywaille en Remouchamps zijn een van onze favoriete plekken in het zuiden van het land: erg groen en heuvelachtig.

Ninglinspo is inderdaad een bergrivier, ook al is deze klein. Dit betekent dat er onderweg bassins zijn. De waterval is erg charmant en snijdt door de rotsen. Er zijn genoeg goede plekken voor kinderen om dammen te bouwen. Let op: wandelen is erg uitdagend, dus het is mogelijk niet geschikt voor hele jonge kinderen. Er zijn veel klim- en afdaalprocessen tijdens een wandeling, en soms duurt het even om nauwkeurig te bepalen in welke richting je moet gaan. Maar verdwalen is eigenlijk onmogelijk.

Onderweg kunt u altijd genieten van de prachtige natuur in dit deel van de provincie Luik. Tijdens de wandeling, na het verlaten van de Ninglin Sipo-rivier, kunt u ontspannen en genieten van het prachtige landschap. Het uitkijkpunt Drouet biedt een panoramisch uitzicht over de vallei.

Kortom, de Ninglinspo-route is een must voor iedereen die in de Belgische Ardennen woont. Trek avontuurlijke schoenen aan en geniet van het adembenemende natuurlandschap van de provincie Luik.

Praktische tip

  • Trek stevige wandelschoenen aan.
  • Onthoud dat dit een schaduwrijke wandeling is, dus het is een paar graden koeler dan in de zon.
  • Zorg dat je er op tijd bent, het kan in het hoogseizoen druk zijn. We hebben een wandeling gemaakt op een werkdag in juni, toen we de enige levende mensen in de omgeving waren.
  • De wandeling is 6 kilometer lang, maar omdat er veel beklimmingen en afdalingen zijn, duurt het toch ruim 2,5 uur.

remouchamps wandelen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html