Missgeen
Image default
Huishoudelijk

De beste magnetron

De beste magnetron

Welke soorten microgolven zijn er?

Natuurlijk zijn er kwalitatieve verschillen tussen de verschillende apparaten, juist door de verschillende types en modellen. Een magnetron van roestvrij staal is anders dan een magnetron van kunststof. Er zijn ook apparaten die automatische programma’s hebben die de voorbereiding veel gemakkelijker maken. Dit zorgt niet alleen voor een optimaal resultaat, maar het apparaat zelf kan ook onderscheid maken wanneer het bijvoorbeeld nodig is om te wisselen tussen grillen en hete lucht. Of het heeft een display wanneer het voedsel moet worden omgedraaid of omgedraaid.

Sharp Electronics R242WWDit geeft u meer tijd voor andere zaken bij het koken, omdat u niet meer hoeft te controleren hoe ver het gerecht is opgewarmd of gekookt. Ook qua prestaties verschillen de apparaten aanzienlijk, waarbij een hogere prestatie altijd een hoger stroomverbruik betekent, maar de maximale prestatie niet ten volle hoeft te worden benut. Meestal ligt het vermogensbereik tussen 700 en 1.000 watt.

Solo-magnetron

Dit model is een eenvoudig apparaat dat vrij in de keuken staat, onafhankelijk van een kast of fornuis, zodat het gemakkelijk op een tafel of keukenplank, een werkblad of op een ander apparaat kan worden geplaatst. Dit maakt ook het ontwerp van de keuken zelf meer individueel. Dergelijke apparaten zijn meestal de eerste keuze voor kleine keukens, omdat ze nauwelijks ruimte innemen en de taak van het verwarmen en ontdooien uitstekend uitvoeren.

Roestvrij stalen magnetronoven

Roestvrij staal als behuizing voor de magnetron is een van de hoogwaardige materialen en een blikvanger voor de moderne keuken. De glanzende kleur van deze microgolven kan worden gecombineerd met andere huishoudelijke apparaten of de koelkast, en is ook zeer eenvoudig te reinigen en hittebestendig. Het materiaal scoort met duurzaamheid en kan nauwelijks worden beschadigd of bekrast.

Deze variant is een nuttige aanvulling op het fornuis en de oven, niet alleen om tijd te besparen tijdens het koken of om iets snel op te warmen, maar ook om alle etenswaren en dranken te kunnen ontdooien, opwarmen of koken. Dit is zeer energiebesparend, vooral voor kleinere gerechten, en is het overwegen waard bij de aankoop.

Inbouwapparaten zijn niet vrijstaand, maar zijn aangepast aan de keukencel en worden daarom individueel gecoördineerd en gepland. In de meeste gevallen wordt de ingebouwde magnetron bij de nieuwe keukenunit aangeschaft en kan dus direct worden ingebouwd.

Het is echter ook mogelijk om het apparaat later te laten installeren. In tegenstelling tot de microgolven in de onderconstructie, die in het kastlichaam worden binnengelaten, zijn de inbouwapparaten volledig met de kast verbonden, maar toch voldoende geventileerd, wat nodig is om beschadiging van het apparaat te voorkomen. Veel inbouwapparaten zijn ook standaardversies voor bepaalde keukenunits, daarom zijn ze op elkaar afgestemd en dus geschikt voor vele varianten.

Dit type magnetron behoort tot de harmonieuze vormgeving van de keuken en maakt meestal deel uit van de basisuitrusting van zo’n keuken. Hier wordt vooral waarde gehecht aan het uiterlijk en wordt ruimte bespaard. Natuurlijk is het noodzakelijk dat de ondertellingsmagnetronoven ook geschikt is voor ondertelling.

Terwijl de magnetron in het lichaam van de keukenkast is verzonken, moeten de ventilatieschachten altijd boven het toestel worden geplaatst, zodat het niet oververhit raakt of op een andere manier wordt beschadigd. Dit is wat de term “ondermijnbaar” betekent.

Onderbouwkeukens zijn vooral verkrijgbaar bij leveranciers als “Sharp”, “Siemens” of “Bosch”. Hierbij is het belangrijk te weten dat de fabrikant geschikte beugels gebruikt om het apparaat in de keuken te installeren, evenals een goede aansluiting van de stroomvoorziening, d.w.z. dat er een stopcontact in de buurt wordt gebruikt.

Gastro-magnetron

magnetronovens worden niet alleen gebruikt in huishoudens, maar ook in de gastronomie, vakantiehuizen, school- en kantoorgebouwen of bed and breakfasts vanwege hun kracht. Professioneel of semi-professioneel, het keukengerei is een verrijking en maakt een snellere service mogelijk, vooral in de horeca, zoals in snackbars, restaurants, hotels of tankstations. Gastro-microgolven zijn verkrijgbaar bij fabrikanten als “Hendi”, “Stern Gastro-Handel” of “Bartscher”.

Deze modellen zijn apparaten met verschillende extra functies. Sinds de uitvinding van de magnetronoven zijn deze apparaten sterk verbeterd wat betreft hun functies en prestaties. Dealers hebben de eisen aangepast aan de behoeften van mensen en huishoudens.

Met deze apparaten wordt niet alleen voedsel eenvoudig opgewarmd of ontdooid, maar kan de combi-magnetron ook worden gebruikt als een normaal fornuis of een gewone oven. Zo kan ook een eenvoudige pizza worden bereid, die nog steeds knapperig is in de magnetron, maar minder tijd en moeite kost dan wanneer hij in een oven wordt bereid.

Combi-microgolven onderscheiden zich dan ook weer in hun extra functies:

Magnetron met oven

Met deze functie is er in principe geen fornuis of oven nodig, omdat deze dezelfde voorwaarden biedt. De aanschaf van een apparaat met deze functie is vooral aan te raden als een ruimtebesparend alternatief, maar kan ook de inbouwkeuken verrijken als een verbeterd model ten opzichte van de eenvoudige magnetron.

Vooral de bereiding van groenten vereist een zacht proces om alle vitaminen en sporenelementen te behouden. Het smaakt ook beter als het niet doorgekookt is, maar met stoom gekookt. Oosterse of Aziatische gerechten worden vaak bereid door middel van stoomkoken.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen stoomkoken onder omgevingsdruk en stoomkoken onder druk. De eerste variant stelt het voedsel bloot aan stoom uit kokend water, waarbij de kooktemperatuur rond de 100 graden Celsius ligt. De laatste variant is een gesloten systeem waarbij het kokende water een constante verhoging van de druk en een temperatuur van ongeveer 120 graden Celsius veroorzaakt. Dit maakt kortere kooktijden mogelijk.

Zacht koken is mogelijk omdat hete stoom op het voedsel stroomt en het aan alle kanten omsluit. Hierdoor worden met name de in water oplosbare voedingsstoffen, waaronder mineralen, vitaminen en dergelijke, behouden.

Onder deze omstandigheden kunnen meerdere lagen tegelijk in de magnetron met stoomkookfunctie worden bereid. Deze combi-versie is een belangrijke aanvulling op de oven.

Deze functie kan worden gebruikt als een oven. Vooral kleinere gerechten kunnen sneller en beter worden bereid met behulp van microgolven met hete lucht. Er is geen extra vaatwerk zoals een pot of een pan nodig, er is geen afwas nodig en er is geen extra voorverwarming van de oven nodig.

Met de heteluchtfunctie is het eten net zo goed als in de oven. Zelfs desserts, taarten of een stevig gebraad kunnen heerlijk zijn.

Luchtcirculatiemagnetron

Terwijl in een magnetron met hete lucht de warmte wordt opgewekt door een ringverwarming in het toestel, zorgt de luchtcirculatiefunctie voor voldoende boven- en onderwarmte, die door een ventilator wordt verdeeld. Deze functie maakt het mogelijk om voedsel wat sneller te bereiden en bespaart energie.

Afhankelijk van het soort voedsel dat wordt bereid, moet dan een onderscheid worden gemaakt tussen warme lucht en circulerende lucht. Recirculerende lucht verwijdert vocht uit het voedsel en is niet geschikt voor bijvoorbeeld kroketten. Groenten of stoofschotels, d.w.z. schotels in een stoofschotel die bedekt zijn, zijn perfect geschikt voor deze functie.

https://tevredenconsument.nl/keuken/de-beste-magnetron/