Missgeen
Image default
Internet marketing

4 zaken waar je rekening mee moet houden bij verzending van producten

Heb je een webshop? Dan brengt het verzenden van je producten naar een huisadres veel gemak met zich mee voor de klant. De consument bestelt vanaf de luie stoel de gewenste producten en vaak wordt het een of enkele dagen later aan de deur bezorgd. Het aantal pakketjes dat verstuurd wordt is explosief gestegen de afgelopen jaren en al helemaal tijdens de coronacrisis. Omdat voor veel winkels de webshop een belangrijk onderdeel is (of het enige onderdeel) is het zaak zorg te besteden aan het zo veilig mogelijk versturen van bestellingen. Het zou zonde zijn als pakketjes beschadigd aankomen, dus gebruik goede verpakkingsmaterialen!

Let hierop bij de keuze voor een doos

Verstuur je veel pakketjes? Dan is elke seconde die je bespaart met het verpakken van je producten winst. Ga dus ook voor makkelijke verzenddozen die eenvoudig te vouwen en te sluiten zijn.
Het is een open deur om voor een goede, stevige verzenddoos te kiezen. Uiteraard moet deze degelijk zijn, je producten moeten er in passen, maar denk ook aan jezelf: grote dozen kosten nemen meer ruimte in beslag tijdens het transport. Je kosten gaan dan snel omhoog plus je hebt kans op schuiven en beschadigingen. Het is lastig als je veel verschillende producten verkoopt die allemaal andere afmetingen hebben. Het liefst koop je niet voor elk product een andere afmeting doos, maar het is ook niet aan te raden om dan maar voor een groot formaat doos te gaan. Koop liever dozen van een paar verschillende formaten. Te grote verpakkingen zorgen voor het verschuiven van de producten tijdens transport en dat maakt de kans groot op beschadigingen.

Pallets & bescherming

Verzend je veel bestellingen per dag? Dan is het voor jouw waarschijnlijk fijn om gebruik te maken van pallets. Dat betekent dus dat dozen op elkaar worden gestapeld op een pallet en deze op die manier vervoerd worden met een vrachtwagen of busje. De kans dat je dozen wat klappen opvangen tijdens het transport (en ook daarna als je het uitbesteedt) is groot. Denk goed na over hoe je ze kan beschermen tijdens de reis. Met wikkelfolie kun je je palletlading stevig vastzetten, zodat hij niet schuift tijdens transport. De kans dat je zending op die manier heel aankomt bij de eindgebruiker is groot.

Opvullen

Ten slotte is het aan te raden om gebruik te maken met opvulmateriaal. Schuiven is de grootste uitdaging voor producten tijdens transport. Dat kan je voorkomen door gebruik te maken van opvulmateriaal bij dozen die eigenlijk net wat te groot zijn voor je producten. Er is veel keus in opvulmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan opvulchips, papier of schuim.

Succes met het verzenden van jouw producten!

https://www.paperplanetshop.nl/